• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Chp'de aday krizi

Chp'de aday krizi
CHP, bazı il ve merkez ilçelerde aday göstereceği isimleri 21 saatlik toplantı maratonuyla belirledi.

Partide krize sebep olan Bakırköy’de Mustafa Sarıgül’ün dediği oldu ve 2005’teki Kurultay’da kavga ettiği mevcut Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in yerine Bülent Kerimoğlu aday gösterildi. Sert tartışmaların yaşandığı toplantılar sonrasında Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve yeniden aday gösterilmeyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi partiden istifa etti.

Zaman gazetesinin haberine göre; CHP yönetimi, belirlenmeyen yaklaşık 300 civarındaki belediye başkan adayını netleştirmek için önceki gün sabah saatlerinde Genel Merkez’de toplantı. Aday gösterilecek isimler, önce 7,5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ele alındı. İstanbul ilçelerindeki bazı adaylar, Gürsel Tekin başta olmak üzere bazı MYK üyelerinin muhalefetine rağmen kuruldan geçti. MYK toplantısının hemen sonrasında başlayan Parti Meclisi (PM) toplantısı ise 13 saat sürdü. Dün sabah saatlerinde biten toplantıda, parti adaylarının büyük bölümü netleşti. Ancak Ankara Çankaya başta olmak üzere İstanbul ve İzmir’deki bazı metropol ilçelerde aday gösterilecek isimler üzerinde sert tartışmalar yaşandı. 2009 yılında Deniz Baykal’ın belirlediği mevcut CHP’li belediye başkanlarının önemli bir bölümünün yeniden aday gösterilmemesi dikkat çekti. PM’de, CHP’nin kalesi olarak nitelenen Ankara Çankaya’da eski başkanlardan Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen aday oldu. Ankara Yenimahalle’de ise mevcut başkan Fethi Yaşar yeniden yarışa girecek. CHP’nin güçlü olduğu Kadıköy’de mevcut başkan Selami Öztürk aday gösterilmedi. Kadıköy ve Çekmeköy adaylığı için MYK’ya yetki verildi.

Şişli’ye İnönü’nün torunu aday gösterildi

Mustafa Sarıgül’ün 3 dönem başkanlık yaptığı Şişli’de İsmet İnönü’nün torunu Hayri İnönü, Beyoğlu’nda Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil aday gösterildi. Beşiktaş’ta İsmail Ünal’ın yerine Sarıgül’ün avukatlarından Murat Hazinedar, Bakırköy’de ise 2005’teki Kurultay’da Sarıgül’ün yumruk attığı Ateş Ünal Erzen’in yerine Bülent Kerimoğlu aday olarak belirlendi. CHP’li belediye başkanlarının görev yaptığı Edirne ve Kırklareli’nde de yeni isimler aday gösterildi. Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, kendi illerinde belediye başkan adayı ilan edildi. Tekirdağ’da ise başkan adayı Kadir Albayrak oldu.

Hamdi Sedefçi DSP’den aday olacak

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, partisinin Kırklareli adayı olarak diğer bir milletvekili olan Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun gösterilmesine tepki göstererek partiden istifa etti. Dibek, istifa dilekçesinde, “Partimizin mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen, bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur.” görüşlerine yer verdi. Yeniden aday gösterilmeyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de partiden istifa ettiğini duyurdu. DSP’ye geçeceğini açıklayan Sedefçi’nin bu partiden aday olması bekleniyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim