• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

CHP'de 9 Şubat depremi!

CHP'de 9 Şubat depremi!
ANTALYA’da CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz ve 21 kişilik yönetimi, Genel Merkez kararıyla görevden alındı. Kurnaz’ın yerine Savaş Kısa görevlendirildi.

Kurnaz ve ekibinin görevden alınması üzerine, CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Anıl Akbulut da istifa etti.
CHP’de, uzun yılların ardından 10 Haziran 2012 günü yapılan kongrede seçimle göreve gelen İl Gençlik Kolları Başkanı Kurnaz, görevden alındı. Kurnaz’la beraber 21 kişilik yönetim kuruluna da görevden el çektirildiği belirtilirken, CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi, Kurnaz’dan boşalan yere Savaş Kısa’yı görevlendirdi. 

Görevden alınan Kurnaz, konuyla ilgili konuşmama kararı aldığını belirtirken, parti içinde Kurnaz’ın görevden alınmasına Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in CHP’den yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP il başkanlığında yaşanan olayların neden olduğu iddia edildi. 9 Şubat Pazar gecesi yaşanan olayların sorumlusu olduğu iddia edilen Kurnaz’ın, CHP İl Başkanı Devrim Kök’ün talebi doğrultusunda görevden alındığı iddialar arasında yer alıyor. 

TEPKİ İSTİFASI

Önder Kurnaz’ın görevden alınmasına ilk tepki, Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları’ndan geldi. İlçe Başkanı Anıl Akbulut, partisinden istifa etti. İstifasının yazılı açıklamayla duyuran Akbulut, CHP içinde ilkeli ve dürüst siyaset yapan gençlerin parti kadrolarından tasfiye edildiğini savundu. Açıklamasında CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, 2007 yılında Sakarya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmasından alıntılar yapan Akbulut, şu ifadelere yer verdi: 

"Bizlere baktığınız zaman Atatürk devrimcilerini görürsünüz. Türkiye’yi çağdaş bir toplum haline getirmek için yasa yapanları, ilke ortaya koyanları, kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirenleri görürsünüz. Bizlere baktığınızda Sevr Antlaşması’nı imzalayanları değil, onu yırtıp atanları, Lozan’ı yapanları görürsünüz."

’EVCİLMEN AVI’ MI?

Gençlik kollarında yaşanan görevden alma ve istifalarda 9 Şubat olaylarının etkili olduğu iddia edilirken, o gecenin CHP’nin Muratpaşa’da Belediye meclis üyesi aday listelerini belirlenmesinde etkili olduğu iddiaları, parti içinde yüksek sesle ifade ediliyor. 

CHP’de 28 yaşındaki Şerife Şenel, Muratpaşa İlçe Örgütü’nün belediye meclis üyesi adayları ve sıralamasını belirlemek için gerçekleştirilen eğilim yoklamasında, 829 oyla 11’inci sırada yer aldı. Fakat İlçe Seçim Kurulu’na bildirilen listede Şenel ismine yer verilmedi. Şerife Şenel sıralamasının, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tosun’un partiden istifasının ardından 10’uncu sıraya çıktığını söyledi. Listelerde kendisine yer verilmemesinin nedenini bilmediğini aktaran Şenel, "İlçe örgütü, İl örgütü karar vermiş. Kararlarına saygı duyuyorum" dedi. 

Genç siyasetçi Şenel, 9 Şubat Pazar günü CHP’de Süleyman Evcilmen’in aday gösterilmemesi üzerine il binasında yaşanan protestolara katıldığı gerekçesiyle listede kendisine yer verilmediği iddiasına ise "Neden listede olmadığı bilmiyorum, ama evet o gece ben de bugün kendisine listede yer bulan bir çok arkadaşım gibi gittim. Ama orada sadece ortalığı biraz sakinleştirebilir miyim, düşüncesiyle vardım" karşılığını verdi. 

İddiaya göre CHP’de aynı durumu 29 yaşındaki Abdullah Taşkıran da yaşadı. Taşkıran, CHP Muratpaşa örgütünün belediye meclis üyesi adaylarını ve sıralamasını belirlemek için yaptığı eğilim yoklamasından 9’uncu sırada çıktı. 901 oy alan inşaat teknikeri Taşkıran’a da aynı gerekçelerle listede yer verilmediği iddia edildi.

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim