• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

CHP yönetimi kararını verdi, tasfiye edilecek!

CHP yönetimi kararını verdi, tasfiye edilecek!
Köşk seçiminin ardından kurultay tartışmalarının başladığı CHP’de, Kılıçdaroğlu da ulusalcı muhalifleri tasfiyeye hazırlanıyor.

CHP kaynaklarına göre, Kılıçdaroğlu sürpriz bir kurultay kararı alarak, yolları ayıracak... CHP yönetimi, Köşk seçimlerinin ardından kamuoyu önünde yaptıkları açıklamalarla tartışma yaratan 7 muhalif vekili yakın takibe aldı. Seçim sonuçları partinin yetkili kurullarında tartışılmadan, basın açıklamasıyla parti yönetimini suçlayan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya ve kurultay toplamaya çağıran milletvekilleri için disiplin mekanizmasının işleyebileceği belirtildi. Attığı tweetlerle seçim sonuçlarını “hezimet” olarak nitelendiren Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin yanı sıra Meclis’te düzenledikleri basın toplantısıyla parti yönetimini hedef alan milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman Güler, İsa Gök, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum ve Nur Serter’e parti yönetiminden büyük tepki var. 7 milletvekilinin delegelerden olağanüstü kurultay için henüz imza toplamadan, partiyi kamuoyunda tartışmaya açmasının parti disiplini açısından değerlendirileceği öğrenildi. CHP İl Başkanlarının da kurultay isteyen vekilleri eleştirerek Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine bir destek bildirgesi hazırlığında olduğu kaydedildi.

İNCE’YE İSTİFA ÇAĞRISI

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında da disiplin işlemi yapılması gerektiği konusunda görüş bildirildi. CHP Sözcüsü Haluk Koç’un da MYK devam ederken yaptığı açıklamalar İnce ve diğer milletvekillerine yönelik sert ifadelerle doluydu. MYK toplantısına katılmayan ve bugün Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyecek olan Muharrem İnce’ye “Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu Grup Başkanvekilliği sıfatıyla yapamazsınız. Herhalde bu arkadaşımız da bunun gereğini yapacaktır” diyerek istifa çağrısında bulunan Koç, “AKP’de siyasi bulanıklık yaşanırken istirahatteki CHP’lilerin turfanda açıklamalarına şahit oluyoruz” diye bir tweet de attı. Haluk Koç, genel merkezdeki açıklamalarında kurultay isteyen vekillere şöyle seslendi: “Ortalık toz duman. Kimin eli kimin cebinde değil belli olmadığı dönemde, ‘hayır AKP gündemde olmamalı CHP gündemde olmalı’ diyen istirahatteki CHP’li arkadaşlarımız var. Zaten buna teşne olan bir medya var. Nasıl olur da AKP’deki sorunları gündemden uzak tutarız diyenlere bir can simidi atılmıştır. CHP yöneticileri hiçbir delegeye imza verin ya da vermeyin diye bir telkinde bulunmayacaktır. CHP mutlaka özeleştirisini yapacaktır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim