• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

CHP Yeni İl Başkanı Yalçın Taştan Görevi Devraldı

CHP Yeni İl Başkanı Yalçın Taştan Görevi Devraldı
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına seçilen Yalçın Taştan başkanlık görevini düzenlenen törenle devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına seçilen Yalçın Taştan başkanlık görevini düzenlenen törenle devraldı.

CHP Ardahan İl Başkanlığı'na seçilen Yalçın Taştan, eski İl Başkanı Yaşar Daşdemir'den başkanlık görevini devraldı. Taştan Türkiye'nin en köklü ve demokrat partisinde partimize yakışır bir düzeyde kongremizi gerçekleştirdik dedi.

Taştan, "Seçim sürecinde benimle birlikte partimizin başarısı için yarışa katılan değerli partilim Yaşar Daşdemir'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu kongrenin kaybedeni olmamıştır. Kazanan CHP ve demokrasi olmuştur. Ben hiç kimseye kırgın değilim kongre sürecinde her iki listede olan arkadaşlarıma ve kongre delegelerine teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum.'

Geçmiş yönetime de teşekkür eden yeni başkan Yalçın Taştan, "Bir görev değişikliği yaşadık, kongrede elbette ki Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. Arkadaşlarımın bu güne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı onlara teker teker teşekkür ediyorum. Var olsunlar gerçekten zor bir süreçte partimize yönetim anlamında sahip çıktılar. 7 Haziran seçimleri peşine 1 Kasım seçimlerinde bütün zorluklara rağmen gösterdikleri başarı takdire şayandır" dedi.

26 Aralık tarihinde gerçekleştirilen il kongresinde CHP'nin başına geçen başkan Yalçın Taştan, "Kongremiz başta ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün arkadaşlarımıza kapımız açık bizler kimseye küskün veya kırgın değiliz, kongre süreçlerinde yarışlar olmalıdır. Ama bu yarışın kaybedeni yoktur. Kazananı vardır. Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir, inşallah 2016 yılında ülkemize barış hakim olur, demokrasi hakim olur. Yaşanan bu süreçte yeni bir sivil anayasa için partilerin uzlaşma sağlaması en büyük temelimizdir. 12 Eylül faşist anayasasının tamamen silinmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

CHP il kongresinde Yalçın Taştan'ın karşısında seçime giren eski il başkanı Yaşar Daşdemir ise yeni yönetime başarılar diledi. Daşdemir , "Bizler 1 Nisan 2015 tarihinde göreve atama ile gelmiştik. O dönem il başkanımız Fevzi Uygur beydi ama rahatsızlığından sonra ben il yönetimi tarafından il başkanlığına getirildim. Yeni il başkanımız Yalçın Taştan'ın da ifade ettiği gibi zor bir zamanda partiyi devraldık. Bizden önceki örgüt istifa etmişti ve devamında da 7 Haziran seçimleri gelmişti. Ben şahsım olarak il ve ilçe örgütlerime teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizlerin yönetimde olduğu sürece bizleri yalnız bırakmayan Yalçın başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır kazanan kaybeden yoktur dün nasılsa bugünde ben partim için her görevi almaya hazırım." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim