• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP ve HDP 23 Nisan Özel Oturumunda Erdoğan'ın Adını Anmadı

CHP ve HDP 23 Nisan Özel Oturumunda Erdoğan'ın Adını Anmadı
Cumhurbaşkanı, Meclis'teki 23 Nisan özel oturumunu izledi. Kılıçdaroğlu ve HDP'li Demirel konuşmalarında Erdoğan'ı es geçti. Bahçeli, sözlerine 'Sayın Cumhurbaşkanı' diye başladı.

TBMM Genel Kurulu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumu başladı. Genel Kurul'un 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Oturumunu Meclis Başkanı İsmail Kahraman yönetti. Meclis'teki oturumda liderler tek tek söz aldı. Oturuma muhalefetin Erdoğan tepkisi damga vurdu.

ERDOĞAN VE KOMUTANLAR DA ORADAYDI

Oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Bakanlar Kurulu üyeleri ve yüksek yargı başkanları katıldı. Ayrıca özel oturumu yabancı misyon temsilcileri de izledi.

HDP VE CHP ERDOĞAN'IN ADINI AĞZINA ALMADI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, saygıdeğer yurttaşlarım ve sevgili çocuklar" diye başladığı konuşmasında Erdoğan'ın ismini zikr etmemesi dikkat çekti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılmadığı törende HDP'den de benzer bir tepki geldi. Yerine kürsüye çıkan HDP'li vekil Çağlar Demirel ise "Sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri, değerli konuklar ve sevgili çocuklar" diye Meclis'i selamladı. Erdoğan'ın adını ağzına almadı.

BAHÇELİ: SAYIN CUMHURBAŞKANI

MHP lideri Devlet Bahçeli ise konuşmasına "Sayın cumhurbaşkanı, sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri" diye başladı. Bahçeli, AK Parti'lilerden büyük alkış aldı.

DEMİRTAŞ GELMEDİ, AZ SAYIDA HDP'Lİ MECLİS'TEYDİ

Salona ilk gelen lider Devlet Bahçeli olurken, ardından Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Anıtkabir'deki törene katılmayan HDP Eş Genel Başkanları özel oturuma da gelmedi. Oturumu az sayıda HDP'li milletvekili izledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşlik etti.

DAVUTOĞLU ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu salona AK Parti'li milletvekillerinin alkışları eşliğinde girerken, oturum açıldığı anda Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti'li milletvekillerinin eşliğinde salona girdikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar ve kuvvet komutanları yerine oturduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

DEMOKRASİ VURGUSU

Oturumu açtıktan sonra bir konuşma yapan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "23 Nisan iki açıdan önemlidir; milli egemenlik kavramına yaptığı vurgu ve tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmasıdır. TBMM milli iradenin tek temsilcisi olması itibariyle ülkemizdeki bütün kurum, kuruluş ve şahısların iradesinin üstündedir. Bu Meclis'te milletvekillerinin ortak hedefi demokrasi üstünlüğüne inanarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için çalışmaktır" dedi.

ERDOĞAN'A ÖZEL İLGİ

Erdoğan'ın Meclis'e geldiği anları AK Parti'li vekiller sosyal medyadan bu fotoğraflarla paylaştı. Oturduğu yerden Erdoğan'la selfie bile yaptılar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim