• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto
AK Parti'li kadınların, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine karşı CHP...

AK Parti'li kadınların, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine karşı CHP İzmir İl Başkanlığına siyah çelenk bırakma eylemi, iki partiye mensup gruplar arasında karşılıklı protesto gösterisine dönüştü. Polis iki grup arasında set kurarken, karşılıklı sloganlar atıldı.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik söylediği sözler üzerine CHP İzmir İl Başkanlığı binasına siyah çelenk bırakma eylemi düzenledi. Binanın karşısında toplanan AK Parti'li kadınlar, "Kılıçdaroğlu kendine gel", "Bakan oldu zoruna mı gitti?", "Edep yahu", "Türkiye'den özür dile" yazılı dövizler taşırken, "Kemal şaşırma sabrımızı taşırma", "Kemal gelecek hesap verecek" sloganları attı. AK Parti'li kadınlar, yüzlerine Bakan Ramazanoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu maskeler de taktı. Bu sırada CHP'liler de aşağıya inerek AK Parti'li gruba slogan ve taşıdıkları dövizlerle karşılık verdi. "Gürültüyle bu ayıbı örtemezsiniz", "Kaç kere rastlanması gerekiyor?" yazılı dövizler taşıyan CHP'li grup ise "Halkın umudu Kılıçdaroğlu", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" ve "Sema istifa" sloganları attı. TOMA'nın hazır bulunduğu protesto gösterisinde, polisler gruplar arasında set kurdu. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin'in açıklamasının ardından AK Parti'li grup alandan ayrıldı. Ardından CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı basın açıklamasında bulundu.

"SADECE ÖZÜR YETMEZ"

Sloganlar sürerken açıklama yapan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, "Meydanlarda siyasi ahlak ve etikten bahsederken, kendi ahlak anlayışını ortaya dökmüştür. Başta CHP'li hemcinslerimiz olmak üzere, toplumun her kesiminden kadının bu çirkin ve asla kabul edilemez hadiseye tepki göstermeye davet ediyoruz. 5 Nisan 2016 tarihine partisinin tarihine kara bir leke olarak geçiren CHP Genel Başkanı'na "sadece özür yetmez" diyoruz. Ahlaksız sözlerinizin bedelini, hala karşılarına çıkacak yüzünüz varsa sağduyu sahibi bu millet, size demokratik bir şekilde ödetecektir. Buradan tekrar İzmir halkına, İzmir kadınına, cumhuriyet kadınına sesleniyorum; sizlerin oylarıyla, İzmirlilerin oylarıyla bugün o koltukta oturan Kılıçdaroğlu'nu kınamaya davet ediyorum. Bizler bugün burada AK Parti İzmir İl Kadın Kolları, ilçe kadın kolları, belediye meclis üyeleri ve tüm Ak kadınlar olarak "edep yahu" diyoruz" dedi.

"İŞİNİZE GELİNCE Mİ CİNSİYETÇİ SÖYLEM?"

AK Parti'li kadınların açıklamasının ardından, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile birlikte açıklama yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı da şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, "ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım" demiş. Hakaret bunun neresinde? Kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde? Rıza Sarraf için "sana kimse bir şey yapamaz, ben senin önüne yatarım" dendiğinde bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız hatta, alkış tuttunuz. İşinize gelince mi cinsiyetçi söylem. Asıl 45 çocuğumuza tacize ayaklanacaktınız. O zaman feryat edecektiniz. Taciz olayına sahip çıkan bakanınız ayaklanacaktınız. Böylesi bir suç karşısında sessiz kaldınız. Bugün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Biz çocuklarımızın ve Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız. Kuru gürültü ile kendi suçunuzu bastıramazsınız. Kendi bakanlarına sahip çıkmak adına gösterdikleri duyarlılığı istismara uğrayan çocuklarımıza, şiddet gören kadınlarımıza, şehitlerimize göstermeliler."

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

CHP Ve AK Parti’lilerden Karşılıklı Protesto

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim