• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Uşak İl Ve İlçe Yönetimi Basınla Buluştu

CHP Uşak İl Ve İlçe Yönetimi Basınla Buluştu
CHP Uşak İl ve İlçe Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

CHP Uşak İl ve İlçe Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Etkinliğe, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Burada bir konuşma yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, gazetecilik mesleğinin zor şartlar adlında yapıldığını ve doğru haberleri yapanların çeşitli bahanelerle tutuklanarak cezaevlerine konduğunu söyledi. Gazeteciliğin erdemli bir meslek olduğunu ifade eden İl Başkanı Ali Karaoba, yaptığı değerlendirmede, "Öncelikle zor şartlarda görev yapan siz basın mensuplarının, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutluyorum. Bilindiği gibi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gazetecilerin emek ve haklarını aradığı bir tarihtir. 10 Ocak 1961 tarihinde bir direniş başlatan basın emekçileri, mücadelelerinin sonunda haklarını kazanmıştır. Ancak 1971 yılından bu yana basın emekçilerinin hakları baskılarla ellerinden alınmaya başlamıştır. Bugüne geldiğimizde, AKP İktidarının kendi kalemşörleri dışında muhalefet eden basına karşı acımasız bir yıldırma politikası izlediğini görmekteyiz. Bunun en son örneği de halen cezaevinde bulunan Erdem Gül ve can Dündar adlı gazetecilere reva görülen muameledir. Haber yaptıkları için hapsedilmişlerdir" dedi.

Ali Karaoba, Uşak'ta gazetecilikle ilgili 4 farklı sivil toplum kurumunun bulunduğu da belirterek, "Gönlümüz bütün Uşak basının tek çatı altında birleşmesini ister. Dilerim, hepiniz ortak bir paydada buluşur ve mesleğini daha iyi şartlarda icra edersiniz" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son günlerde gündeme geldiği fetva ile ilgili konuşan Ali Karaoba, şöyle söyledi: "Medyada çıkan haberler üzerine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Konunun hukuken incelenmesini talep edeceğiz".

CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nu kutladı. Yazgan, görev süresi içinde basın mensuplarıyla toplumsal konularda istişare edeceğini belirtti.

CHP Uşak İl Ve İlçe Yönetimi Basınla Buluştu

CHP Uşak İl Ve İlçe Yönetimi Basınla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim