• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı Kök Hücre Bağışında Bulundu

CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı Kök Hücre Bağışında Bulundu
CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları, Üniversite öğrencisi Aykut Efe ve onun durumunda olan hastalara umut olmak için kan ve kök hücre bağışında...

CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları, Üniversite öğrencisi Aykut Efe ve onun durumunda olan hastalara umut olmak için kan ve kök hücre bağışında bulundular.

Türk Kızılayı tarafından 01-11 Mart 2016 tarihleri arasında Ürgüp'te düzenlenen kan ve kök hücre bağışına CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları, Üniversite öğrencisi Aykut Efe ve onun durumunda olan tüm hastalara umut olmak için 70 ünite kan ve kök hücre bağışında bulundular.

CHP Ürgüp Gençlik Kolları Başkanı Yasin Güçlü yaptığı açıklamada: "Kan bağışı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biridir. Bugün, tanımadığınız bir insanın ihtiyacı olan kana, yarın belki de yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak, insan olmanın gereklerindendir. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1'i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan bağışı, kanı veren için de, alan içinde kimi hayati unsurlar içeriyor ve dolayısıyla dikkat edilmesi gereken birçok önemli ayrıntıyı içinde barındırıyor. CHP Ürgüp Gençlik Kolları Başkanlığı olarak bu konuya duyarsız kalmama, kan nakli bekleyen insanlarımıza "Can" olma adına topladığımız 70 ünite kan için çok mutluyuz " dedi. Her bir kan bağışının 3 insana can verebileceğini belirterek, "Sosyal sorumluluğumuz gereği böyle bir kampanya düzenleyerek insanlarımızın kan bağışına dikkat çekmelerini istedik. Bu tip sosyal sorumluluk kampanyalarımızı sürecektir" dedi.

CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı Kök Hücre Bağışında Bulundu

CHP Ürgüp İlçe Başkanlığı Kök Hücre Bağışında Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim