• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP, tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e kapsamlı rapor verecek

CHP, tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e kapsamlı rapor verecek
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e iletilmek üzere kapsamı rapor hazırlayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e iletilmek üzere kapsamı rapor hazırlayacak. Beraberindeki CHP'li milletvekilleri ile birlikte Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetecileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Tutuklu gazeteci konusunda kapsamlı bir rapor hazırlayıp hem genel başkanımıza hem de Meclis'e sunacağız." dedi.

Tutuklu gazetecileri ziyarete Ağbaba'nın yanı sıra CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İstanbul Milletvekilli Didem Engin, Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Adalet Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, Eskişehir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Eski Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer de katıldı.

Ziyarette tutuklu gazetecilere "Tutuklu gazeteci raporu" ve "Kalemi kırılan gazeteciler" isimli iki rapor hediye edildi.

Cezaevi çıkışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Milletvekili arkadaşlarımızla içeride tutuklu bulunan gazeteci arkadaşlarımızı başta Can Dündar ve Erdem Gül olmak üzere gazetecileri ziyaret ettik. Onların yeni yılını kutladık." dedi.

Tutuklu gazetecilerin takipçileri ve destekçileri olacaklarını dile getiren Ağbaba şunları söyledi: "Bu konuda tutuklu arkadaşlarımızla birlikte tutuklu gazeteci konusunda kapsamlı bir rapor hazırlayıp hem genel başkanımıza hem de Meclis'e sunacağız. Biz Türkiye'nin bu utancı daha fazla yaşamaması gerektiğini düşünüyoruz. Gazetecilerin tutuklu kalmaması gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Maalesef dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir örnekle yeni yıla 30 tutuklu gazeteciyle giriyoruz. Ben içeride bulunan arkadaşlarımızın bir an önce sadece haber yaptıkları için sadece mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan arkadaşlarımızın bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz. Tekrar onların yeni yılını kutluyoruz. Dediğim gibi hem cezaevi şartları ile ilgili hem de arkadaşlarımızın yaşamış oldukları tecrit ile ilgili geniş bir raporu önümüzdeki günlerde sizlerle (basınla) paylaşacağız."

CHP, tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e kapsamlı rapor verecek

CHP, tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e kapsamlı rapor verecek

CHP, tutuklu gazetecilerle ilgili Meclis'e kapsamlı rapor verecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim