• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

CHP Tunceli Milletvekili Erol: "Birbirimiz Anlamalı Ve Acılarımızı Bilmeliyiz"

CHP Tunceli Milletvekili Erol: "Birbirimiz Anlamalı Ve Acılarımızı Bilmeliyiz"
Uşak'a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör meselesinin ulusal bir sorun olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Birbirimizi...

Uşak'a gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör meselesinin ulusal bir sorun olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Birbirimizi anlamalı ve acılarımızı bilmeliyiz" dedi.

Uşak İl Başkanlığını ziyaret eden Erol, burada yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için gösterdikleri tepkinin doğal karşılanması gerektiğini belirtti.

"TERÖRE 32 YILDIR ÇÖZÜM BULUNAMADI"

Doğu ve batıdaki annelerin acısının, duygusunun anlatılabilmesi halinde terör sorununa çözüm üretilebileceğini belirten Erol, "Bu sorun, bir hükümetin, bir siyasi oluşumun, siyasi partinin çözebileceği sorun değil çünkü 32 yıl boyunca bütün siyasi partiler iktidar olmuş 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 11 genelkurmay başkanı, 20 hükümet değişmiş ama çözüm bulunamamış" dedi.

Bölge halkıyla birlikte yaklaşık 40 bin insanın terör sebebiyle kaybedildiğini belirten Erol, "4 milyon insan terör nedeniyle büyük kentlere göç etmiş. Gittikleri kentlerde ne kendi kültürlerini yaşatabilmişler ne de o kentin kültürüne uyum sağlayabilmişler. Bir kültür çatışması yaşamışlar" dedi. Terörle mücadelenin yaklaşık 32 yıllık bir süreç olduğunu ifade eden Erol, "Siyasi hayatta faal olan tüm partiler ya tek başına ya da koalisyon ortağı olarak çeşitli politikalar üretmişler ancak bu sorun devam etmiş. Hükümeti ve parlamentoyu bu konuda uyardım. Şu an Türkiye'de şehir kadroları aktif. Dağ kadroları sonbaharda sığınaklarına çekilir, ilkbaharda sığınaklarından çıkarak eylem yapmaya başlarlar" şeklinde konuştu.

"TERÖRÜN İNSAN KAYNAĞI SURİYE OLDU"

Terör örgütünün artık tek bir bölgeyi tehdit etmediğini belirten Erol, "Benim endişem, insan kaynağı sorunlarının kalmaması. Bunu Suriyelilerle giderdiler. Geçmişte de örgüt içinde Suriyeliler vardı ancak sınırlardan rahatça geçemiyorlardı. Sınırların açılmasıyla artık rahatça giriş yapabiliyorlar" dedi. 32 yıllık süreçte, terör sorununa herkesin kendi siyasi bakış açısından yaklaştığı için bir çözüm bulunamadığını ifade eden Erol: "Bu olay Türkiye'nin ulusal bir sorunudur. Parlamento'da Toplumsal Uzlaşma Komisyonu kurulmalıdır. 7 Haziran öncesi terörle mücadele adı altında çeşitli hatalar yapıldı. Rusya uçağının düşürülmesiyle olay uluslararası bir olay haline geldi. Uluslararası istihbarat teşkilatları bölgeye sızdılar ve istedikleri gibi yönlendiriyorlar" ifadesini kullandı.

"SUR'DA HENDEKLER 72 GÜN ÖNCE KAZILMAYA BAŞLANDI"

32 yılda 1,5 trilyon doların terörle mücadeleye harcandığını belirten Erol, "Bu rakamı Numan Kurtulmuş açıklamıştır. Çok büyük bir rakam. Bir terör örgütü mensubunun devlete maliyeti 7 - 10 milyon arası ve öldürülen her teröristin ailesinden 3 kişinin kin duygusuyla örgüte katılma eğilimi var. Yine polislerin pek çoğu atanamamış öğretmenlerden oluşuyor. Yeterli eğitimi görmeden bölgede görev alıyorlar. Bu konuda mücadele yetenekleri kısıtlı kalıyor. Şehit oldukları zaman o bölgeye karşı olumsuz bir yargı oluşuyor. Oysaki bu durumdan en çok mağdur olan o bölgenin halkıdır. Hem terör eylemleri hem askeri müdahale arasında kalıyorlar" dedi. Sur'da 72 gün önceden hendeklerin kazılmaya başlandığının bilgisinin geldiğini belirten Erol: "Bu hendekler büyük iş makineleriyle kazılmış. Genel Başkanımız da açıkladı. Bölgeden hendeklerin kazıldığına dair 400'e yakın ihbar gelmiş" dedi. Teröristlerin, kimliklerinin ifşa olmaması ve ailelerinin baskı görmemesi için ölülerini geride bırakmadıklarını ifade eden Erol, "Bu yüzden bu konuda da bilgi kirliliği ve algı yönetimi var" dedi.

"BİRBİRİMİZ ANLAMALI VE ACILARIMIZI BİLMELİYİZ"

Erol, modern ve çağdaş devletlerin, vatandaş haklarını ve ülkenin menfaatini koruyabilmesi için ulusal politikalarının olduğunu vurgulayarak, "Bizim de bu meseleye adını ne koyarsanız koyun terör, Kürt meselesi diyin bu sorun Türkiye için ulusal bir meseledir ve biz bunu ulusal bir sorun olarak görmeliyiz, mecliste bu işin çözümüyle ilgili siyaset üretmeliyiz" şeklinde konuştu.

Parlamentoda kurucu değerler ve ünitel devlet yapısının asla tartışmaya açılmaması gerektiğini vurgulayan Erol, sözlerini şöyle tamamladı: "Onun dışında bu sorunun çözümüyle ilgili tüm siyasi partiler her şeyi konuşabilmeli, tartışabilmeli. Eğer tartışamazsak, konuşamazsak, gündeme getiremezsek bugünleri arayabiliriz. Ben o korku ve kuşkuyu yaşıyorum. Artık Doğu ve Güneydoğu terör bölgesi değil, Türkiye'nin 81 kenti terör bölgesi. Doğu milletvekilleri bu sorunu batıdaki insanlara anlatabilmeli. Batı milletvekillerimiz de doğu illerini gezerek şehit ailelerinin acısını, ızdırabını anlatabilmeli. Eğer bunu yapabilirsek, başarabilirsek biz bu sorunun çözümüyle ilgili CHP olarak bir katkı verebileceğimizin inancı ve düşüncesindeyim. İnsanlar birbirlerinin acılarını bilebilmeli çünkü acının dini, ırkı, mezhebi olmaz. Allah kimsenin evine ateş düşürmesin.

Toplantıya, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, CHP Uşak Milletvekili Özkan yalım, CHP Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

CHP Tunceli Milletvekili Erol: "Birbirimiz Anlamalı Ve Acılarımızı Bilmeliyiz"

CHP Tunceli Milletvekili Erol: "Birbirimiz Anlamalı Ve Acılarımızı Bilmeliyiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim