• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

CHP toplantısında Kılıçdaroğlu'na 3 il başkanı destek vermedi

CHP toplantısında Kılıçdaroğlu'na 3 il başkanı destek vermedi
CHP il başkanları yaptıkları toplantı sonucunda Kılıçdaroğlu'na destek kararı aldı.Karara Yalova, Düzce ve Isparta il başkanları dışındaki 78 il başkanı imza attı.

CHP'de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan olağanüstü kurultay öncesinde Nevşehir'de bir araya gelen CHP'li 78 İl Başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek için İstanbul CHP il başkanı Oğuz Kaan Salıcı önderliğinde önce İstanbul'da düzenlenmesi kararlaştırılan il başkanları toplantısı, daha sonra İstanbul Kartal Belediyesi'nin Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'ndeki oteline alındı. Toplantıya 70 il başkanı katılırken, 8 başkanda vekaleten temsil edildi. Toplantıya Yalova, Düzce ve Isparta il başkanları ise katılmadı. 78 il başkanı CHP lideri Kılıçadroğlu’na destek kararı aldı. Karar başkanların düzenlediği basın toplantısıyla duyuruldu.
 
78 CHP İL BAŞKANI 'KILIÇDAROĞLU' DEDİ 
 
Toplantıda alınan karar, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından kamuoyuna açıklandı. Açıklamada, CHP İl Başkanları olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından bizzat çağrı yaparak olağanüstü kurultay toplamasının takdirle karşılandığı kaydedildi.İl başkanları tarafından alınan kararla ilgili açıklama şöyle: "Bu kurultaydan partimiz birlik, beraberlik ve halkımızın umudu olarak, daha da güçlenerek çıkacaktır, buna inanıyoruz. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, özgürlük, demokrasi, evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel Başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye'yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz." 
Yalova, Düzce ve Isparta İl Başkanlarının dışında 78 il başkanının da hazır bulunduğu basın açıklamasında, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, içerisinde bulunan tarihsel sürecin de göz önüne alınarak, ülkede yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı Kılıçdaroğlu'nun sonlandıracağına olan inancı içerisinde bulunulduğuna vurgu yaptı.
 
KILIÇDAROĞLU PARTİYİ İKTİDARA TAŞIYACAK 
 
Açıklamada şunlara da vurgu yapıldı: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel unsuru olan örgütlerimizin ve üyelerimizin arzusu; Genel Başkanımızın, demokratik, katılımcı bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran, parti disiplinini sağlayan, örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışı ve işleyişini daha da güçlendireceğine inanıyor ve güveniyoruz. İçinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak; ülkemizde yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik yozlaşmayı sonlandıracağına, ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi iktidara, ülkemizi geleceğe taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Bizler, CHP il başkanları olarak, yükselen özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin, sosyal demokrat ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlılıkla devam ettireceğiz. Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz , halkımız ve tüm insanlık adına , insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın Genel Başkanımıza başarılar diliyoruz."
 
Radikal'e konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı toplantının destek amaçlı olduğu bütün il başkan arkadaşlara bildirildi. 70 il başkanı arkadaşın kendisi katılırken, 8 tanesi de çeşitli nedenlerle vekalet verdiği kişileri gönderdi. Toplantıdan tam mutabakat çıktı”dedi.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim