• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

CHP Tepebaşı Teşkilatı, Ziraat Odası Başkanı Buluşan’ı Ziyaret Etti

CHP Tepebaşı Teşkilatı, Ziraat Odası Başkanı Buluşan’ı Ziyaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyet, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyet, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan'ı ziyaret etti.

CHP heyetinin ziyaretinde çiftçi ve üretici sorunlarını aktaran Buluşan, sorunların çözümü noktasında özellikle Tepebaşı Belediyesi ile ortak hareket etme arzusunda olduklarını belirterek "Çiftçi sorunlarını birlikte çözmeliyiz" dedi.

"SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ"

Eskişehir'in yüksek katma değer içeren gelişmiş bir sanayi kenti ve aynı zamanda hizmet sektöründe ileri düzeyde bulunduğunu hatırlatan Buluşan, buna rağmen Eskişehir tarımının, Türkiye ortalamasının altında kaldığını söyledi. Buluşan, "Ticari açıdan Eskişehir olarak birçok konuda Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sadece tarımda geriyiz. Tarımın Türkiye'de ortalama puanı 9 iken Eskişehir'de 6. Büyük eksiklikler var. Eskişehir'de tarım sahipsiz. Üretici bilinçsiz şekilde hareket ediyor. Çiftçinin sorunlarını birlikte çözmeliyiz" dedi.

"ÇİFTÇİNİN PAZAR SORUNU VAR"

Buluşan, Eskişehirli çiftçinin en büyük sorunlarından birinin de pazar sorunu olduğunu belirterek "Örneğin Sarıcakaya'da ıspanak yetişiyor ama çiftçi bunu pazarlayamıyor. Bugün Eskişehir'de hangi markete giderseniz gidin Beypazarı'ndan gelen ıspanakların satıldığını görürsünüz. Aynı şey kuru soğan için de geçerli. Bu gibi sorunların çözümü konusunda ortak hareket etmemiz, çiftçiyi bilinçlendirmemiz ve çiftçinin sorunlarını en aza indirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Çiftçi kökenli isimlerin aktif siyasetin içinde yer almalarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Buluşan, CHP tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük'e ayrıca teşekkür etti.

"ÜRETİM İÇİN YAPACAĞIZ"

Ziyarette konuşan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ise, özellikle çiftçilerin çözümü konusunda sorunların ilgili makamlara taşınmasında çaba sarf edeceklerini belirterek "Bunu siyaset olarak yapmayacağız, bunu çiftçinin daha fazla üretmesi için yapacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim