• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Suruç açıklaması: Kütüphaneyi biz yapacağız

CHP Suruç açıklaması: Kütüphaneyi biz yapacağız
Auruç'ta incelemeler yapan CHP heyeti incelemelerinin ardından açıklamalar yaptı. Açıklamada konuşan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu 'istihbarat birimleri'ne sert tepki gösterdi.

Suruç'ta yaşanan katliamın ardından açıklamalarda bulunan CHP heyetindeki milletvekilleri şu açıklamaları yaptı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: Güvenlik güçlerine, istihbarat birimlerine seslenmek istiyorum. Nerede görmezden geldiyseniz bunun hesabını sizlerden soracağız. Bunları duymazdan gelenlere bir kez daha sesleniyorum. Elinizde imkan varken bundan sonrasını önlemek zorundasınız. Bunun vebali boynunuzda olacak, bizim elimiz de sizin iki yakanızda olacak. Dün ayrıca bir asker Adıyaman'daki bir çatışmada yaşamını yitirdi, şehit düştü. Biraz sonra Malatya vekilimiz, Ankara milletvekillerimiz saat birde törene katılacaklar.
Biz burada bu acının telafi edilmesi için, sarılması için ne gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. Tekrar Türkiye'nin başı sağ olsun.

Milletvekili Veli Ağbaba: Bir kaç tespitimizi paylaşmak istiyorum. Biz daha önce Suruç'a gelmiş ve Kobani'ye gitmiştik. Burada gördüğümüz manzara korkunçtu. Gençlerin suruç'a geleceği, basın toplantısı yapacağı biliniyor. Müthiş bir güvenlik zaafiyeti var. MİT'in ne işe yaradığını insanın sorası geliyor. MİT maalesef hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı. MİT, KİT'e döndü, kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan 'ın kişisel istihbarat teşkilatı gibi çalışıyor. 

Mit karanlık güçleri ortaya çıkarmadı!

Reyhanlı'da 50 kişinin, Cilvegözü'nde 13 kişinin ölmesi, Diyarbakır'da Niğde'de insanların katledilmesi... Bunların arkasındaki gücü ortaya çıkarmadı MİT. Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, demokrasi olsun olmasın. Bunun bir sonucu olmalı. MİT zaten siyasallaşmış. MİT Müsteşarı derhal görevi bırakmalıdır. Geçici içişleri bakanı istifa etmelidir. Hükümetin siyasi sorumluluk alması için çağrı yapıyoruz.

AKP 'nin ve MİT'in Suriye politikalarının sonucudur Suruç...
Ben buradan bir şey söylemek istiyorum. Gençlerin hedefi orada kütüphane kurmaktı, biz de CHP'li belediyeler olarak hem yasını tutacağız, hem de kütüphaneyi oraya kuracağız. Çocuk parkı inşa edeceğiz katledilen gençlerimiz adına. Son olarak Reyhanlı Cilvegözü gibi katliamlar gibi karanlık kalmasın. Bugün Meclis'e araştırma önergesi vereceğiz. Türkiye'nin başı sağolsun diyorum.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim