• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Siyah Çelenk Ve Kasetli Saldırıyı Kınadı

CHP Siyah Çelenk Ve Kasetli Saldırıyı Kınadı
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, dün parti binasına siyah çelenkli ve üzerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları...

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, dün parti binasına siyah çelenkli ve üzerinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafları olan kasetlerin bırakılmasını kınadıklarını belirterek, 20'ye yakın kişinin bu saldırıyı gerçekleştirdiğini ve 2 kişinin ismini belirlediklerini söyledi.

Dün parti binasına yapılan saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin; olayı gerçekleştirenlerin adalet önünde hesap verene kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Keskin, yapılan saldırılara karşı mücadelelerine tereddüt etmeden devam edeceklerini ifade ederek, "Perşembe gecesi 23:45 civarında 7-8 araba ile binamızın bulunduğu sokağın iki girişine gelen 20'ye yakın bir grup, parti binamıza çirkin, ahlaksız bir saldırı düzenlemiştir. Bizler, protesto ve eylem kültürüne karşı değiliz. Ama karanlıklar içerisinde korkakça yapılan eylemin protesto veya eylemin aştığını, bu tür davranışların zavallı, aciz, iki ayaklı canlıların kendi yapılarının bir göstergesi olarak görüyoruz. Karanlıkları seven bu aciz, korkak ve ahlaksızlar şunu iyi bilsinler; hiçbir karanlık ve faşist güç CHP'yi korkutarak onurlu mücadelesini ve duruşunu saptıramayacaktır. O zavallı iki ayaklı canlılar ve onların tasmalarını tutanlara sesleniyorum. Yüreğiniz ve cesaretiniz varsa biz Cumhuriyet Halk Partililer buradayız. Bizler tarih boyunca yapılan bütün saldırılara rağmen dik duruşumuzdan ve ilkelerimizden hiç sapmadık. Hiçbir faşizan düşüncenin karşısında eğilmedik, geri adım atmadık. Bizler bütün vatandaşların haklarını savunmaya, ülkemizin çekilmek istenen karanlığa karşı mücadelemize biran bile tereddüt etmeden devam edeceğiz. Zavallı, korkak ve ahlaksızlar bunun hesabını adalet önünde verene kadar da takipçisi olacağız" diye konuştu.

Parti olarak yaptıkları çalışmalarda olayı gerçekleştiren iki ismi belirlediklerini sözlerine ekleyerek; "Parti olarak yaptığımız çalışmalarda iki tanesinin isimlerini ve görüntülerini tespit ettik. Bütün kamera görüntülerinde arabalarına varana kadar net bir şekilde gözükmekte. İki kişinin isimlerini tespit ettik, bunları da emniyet birimlerine bildireceğiz. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan bir eylem değil, bütün Kayseri'ye yapılan bir eylemdir" ifadelerini kullandı. Burdur'da da aynı şekilde olayın gerçekleştiğini ve bunun organize bir iş olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin; "Aynı şekilde Burdur'da da oldu. Bu da işin ne kadar organize olduğu, cümleler de birbirine benzer. Sadece burada kaset konmuş, orada CD. Münferit, bağımsız olan 3-5 çapulcunun münferit yapmış olduğu bir eylem değil planlı, programlı. İki ilde de bu acı olay yaşandı" dedi.

Keskin'in konuşmalarının ardından söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, olayı gerçekleştirenleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet ederek; "Evvelsi gün birkaç çapulcu burada partimize çirkin saldırı yaptılar. Biz bu çirkin saldırıyı lanetliyoruz, kınıyoruz. Ben o gençlere buradan çağrıda bulunuyorum; siz o siyah çelenginizi atanamayan öğretmenler hayatına kıydığında koyabilseydiniz. Üniversiteyi bitirmiş yüzlerce vatandaşımız işsiz gezerken, bunların hangi okulu bitirdiği belli olmayan çocukları "Trilyonlara birkaç kuruş var baba" dediğinde o siyah çelenginizi koyabilseydiniz. Siz asgari ücretli kardeşlerim 900 liraya hayatını idame ettirirken koluna 750 bin liralık saati takan çapulcular için siyah çelenginizi koyabilseydiniz. Ama koyamadınız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önüne zifiri karanlıkta geldiniz, çelenginizi koydunuz. Zifiri karanlıkta koydunuz, çünkü siz karanlık insanlarsınız. Keşke aydınlıkta koysaydınız da Cumhuriyet Halk Partisi'nin ışığından siz de aydınlanma nasibinde bulunabilseydiniz. Ama bulunamadınız. Keşke burada olsaydınız da "Gelin çay ısmarlayalım da ülkenin çıkmazında Türkiye'nin Cumhuriyet Halk Partisi'ne ihtiyacı olduğunu" anlatabilseydik. Ama siz buna cesaret edemediniz. Çünkü zihniniz karanlık, onun için karanlığı seçtiniz. Burada bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, bu kandırılmış beyinlere de sesleniyorum; gelin ülkemiz adına Cumhuriyet Halk Partisi'ne girin. Bugün, bu sıkışmışlıkta bir tarafta terör örgütü, bir tarafta dış politika, bir tarafta eğitim anlamındaki sıkışmışlıkta kurtulmanın tek yolunun Cumhuriyet Halk Partisi'ni göresiniz diyorum. Ve ben bu gençleri Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet ediyorum" dedi.

CHP Siyah Çelenk Ve Kasetli Saldırıyı Kınadı

CHP Siyah Çelenk Ve Kasetli Saldırıyı Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim