• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

CHP Samsun İl Başkanlığı’nın Yeni Yönetimi Basınla Bir Araya Geldi

CHP Samsun İl Başkanlığı’nın Yeni Yönetimi Basınla Bir Araya Geldi
SAMSUN (İHA) – CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "Devlet öncelikli olarak insanların haber alma özgürlüğünü korumakla mükelleftir" dedi.

SAMSUN (İHA) – CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, "Devlet öncelikli olarak insanların haber alma özgürlüğünü korumakla mükelleftir" dedi.

CHP Samsun İl Başkanlığı'nın yeni yönetimi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen kahvaltıya CHP İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın Kanunu ve Anayasa'nın temel ifadeleri hakkında bilgi veren CHP İl Başkanı Akcagöz, "Anayasamızın 28. maddesi "Basın hürdür, sansür edilemez" der. Bunun dışında devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır. Yani devlet öncelikli olarak insanların haber alma özgürlüğünü korumakla mükelleftir. Onun dışında elbette bir takım kriterlerle basının da hareket alanı belirlenmiştir. Anayasa bunu da açıklamıştır. Ancak bugün Türkiye'de Basın Kanunu ile çelişen, Anayasamız ile de çelişen, basın üzerinde adeta demokrasinin kılıcı gibi sallanan bir takım baskı yumağının olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Akcagöz, "Bir taraftan AB'ye girme heyecanı taşırken, bir taraftan kendimizi AB'ye adapte etme sürecinde iken Türkiye'de basın mensuplarının üzerindeki bu baskıyı kabul etmek mümkün değildir. Demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak devlet bir takım sınırlar koyar. Yerelde çok ciddi sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Bu işi gönülden yapan arkadaşların haber ortaya koyarken çok ciddi eleştiriler aldığını, "bu haberleri yapamazsın" dendiğini, bir takım baskılara da maruz kaldığını biliyoruz. Nelere göğüs gerdiğinizi biliyoruz. Beraber olmak zorundayız, beraber yürümek zorundayız. Sıkıntılı olduğunuz günlerde mutlaka bir dayanışma içerisinde olmak zorunda hissettiğiniz anlarda CHP örgütü sizin yanınızdadır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim