• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

CHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın;

CHP Niğde Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın;
CHP Niğde Kadın kolları Niğde Kent Meydanında toplanarak Dünya Kadınlar Günü nedeni ile basın açıklaması yaptılar.

CHP Niğde Kadın kolları Niğde Kent Meydanında toplanarak Dünya Kadınlar Günü nedeni ile basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasına Niğde CHP İl Başkanı Erhan Adem, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı il ve yönetimi ile partililer katıldı.

Toplumumuzda kadın hep ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü belirten Niğde CHP Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın; "Ataerkil toplu yapısının bir sonucu olarak, genelde toplumumuzda kadın hep ikinci sınıf insan muamelesi görmektedir. İnsanlar arasında yaygın olarak bilinen "Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmemeli" lafı bile durumun vehametini ortaya koymaktadır" dedi.

Kadına şiddetten, sadece fiziksel şiddetin anlaşılmaması gerektiğini ifade eden Sayın, fiziksel şiddetin yanında psikolojik şiddet ve tacizin de bunlarda kadına karşı şiddetin bir başka tezahürü olduğunu belirterek; "Ülkemizde çoğu kadın, erkek baskısı ve şiddeti yüzünden kendi kararlarını bile veremez konumdalar. Bu ülkede kadınlar aileleri tarafından özellikle de baba unsurunca zorla evliliklere maruz kalmakta, eğitim hakkı engellenmekte, istediği gibi hareket edebilme özgürlüklerine duvar örülmektedir" dedi.

"Kadının kendi karalarını alabilmesine engel olabilmek için de kadın, ya şiddetle yada ölümle tehdit edilmekte ve sindirilmeye çalışılmaktadır" diyen CHP Kadın Kolları Başkanı Sayın; "Bunu yapan da hep baba, erkek kardeş veya eş sıfatındaki kişilerdir. Bu öyle sığ bir zihniyettir ki, bu zihniyete sahip kişiler sırf erkek olduğu için kendisini kadından üstün görmekte, kadının hayatı üzerinde kendi hükmünün geçeceği kanısıra varmaktadırlar" diye konuştu.

Sayın; "Ülkemizde kadın cinayetleri o kadar vahim hale geldi ki, tabiri caizse tavuk keser gibi kadın cinayetleri işlenmeye başlandı. Bunun en acı örneklerinden biri geçen yıl 11 Şubat günü Mersin'in Tarsus ilçesinde canice katledilen Özgecan Aslan. Özgecan 20 yaşındaydı, daha üniversitede okuyordu. O günde her zaman ki gibi okuldan çıktı, bir arkadaşıyla alışveriş merkezinde dolaştı, sonra yine hep yaptığı gibi münibüse bindi evine gitmek üzere, gidemedi, o ve daha birçoğu evine, ailesine, gidemedi. Pınar Güneş, Neriman Aktarmacı, Dudu Çabar, Öznur Bozan, Leyla Salman, Bircan Toptaş, Cansel ve daha niceleri aramızda olmayan vahşice katledilen kadınlarımız, kızlarımız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim