• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP, Necdet Özel'e istifa çağrısı yaptı

CHP'liler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i de istifaya davet etti.
Cumhuriyet Halk Partisi, Balyoz davasına dayanak teşkil eden iddiaların darbe girişimi olup olmadığının incelenmesi için Meclis'te araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 
 
CHP'nin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyelerinden Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Balyoz Planı Davası sanıklarının yakınlarıyla birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenlediler.
     
Ağbaba, "Balyoz davasının özetinin haksız yargılama, hukuksuz infaz olduğunu, ortada ciddi bir hukuk terörü bulunduğunu" ileri sürerek, "Balyoz davası baştan itibaren siyasi bir davadır. Dolayısıyla çözümü de siyasi olmalıdır. Bu işi yasama organı çözmelidir. Yasal düzenleme yapılmalıdır. Haklar iade edilmelidir. Derhal Balyoz Darbe Planını araştırmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. CHP olarak Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ilgili teklifimizi TBMM'ye sunacağız" diye konuştu.
 
'SORUMLU NECDET ÖZEL'
 
Davanın en büyük sorumlusunun Genelkurmay Başkanı Necdet Özel olduğunu ileri süren Ağbaba, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak Özel'e bir mektup yazarak istifaya davet ettiklerini söyledi
     
Ağbaba, Genelkurmay Başkanı Özel'in dava nedeniyle mağdur olan askerlere sahip çıkmadığını ileri sürerek, "Orduya yönelik kumpası göremeyen, durduramayan bir Genelkurmay Başkanı orduyu artık yönetemez. Ordusuna kumpas kurulan bir Genelkurmay Başkanı, bu kumpası engelleyemiyorsa o ordunun başında durmamalıdır, tek yapacağı şey istifa etmektir. Ergenekon, Askeri Casusluk ve Balyoz gibi davalarda oluşturulan kumpasla baş edemeyen bir Genelkurmay Başkanı orada oturmamalıdır" değerlendirmesinde bulundu.
 
'ARKADAŞLARIMIZ DERHAL ÇIKARILMALI'
 
Manisa Milletvekili Özel de Balyoz davasında yeniden yargılanma ihtiyacının ortaya çıktığını artık herkesin kabul ettiğini belirterek, konunun Yargıtay Genel Kurulu'nda derhal ele alınmasını, bu yapılmıyorsa TBMM'nin meseleye doğrudan müdahale etmesini istedi.
     
Özel, iktidarın uygulamalarıyla adalet terazinin ayarını bozduğunu ileri sürerek,  "Ayarını bozduğun kantar gün gelir seni de tartar. Şu kantarın ayarını düzeltin de bu insanların uğradığı haksızlıklar ortaya çıksın. Bu mağduriyetler kesilsin" dedi.
     
Erzincan Milletvekili Işık ise  konunun yargıyı aşarak siyasal bir mesele haline geldiğini söyledi. Işık, "orduya kumpas kuruldu" diyenlerin askerlerin ve diğer mağdurların masumiyetinden faydalanarak gündemi değiştirmeye çalıştığını ileri sürerek, "Mağdurların masumiyeti kullanılarak hırsızlıkların üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Bizler diyoruz ki Başbakan ve  Genelkurmay Başkanı askerlerin masumiyeti üzerinden kendi itibarlarını kurturmaya çalışacaklarına bu kumpası çözmeye çalışsınlar" ifadesini kullandı.
     
Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş da "Orduya kumpas kurulmuşsa bu milletin kendisine kumpas kurulmuş demektir. Arkadaşlarımız derhal çıkmalı" dedi.
     
Balyoz davası sanıklarının yakınları da söz alarak yaşanan bir hukuksuzluk olduğunu ve derhal durumun telafi edilmesini istediler.
 
www.istanbulhaber.com
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim