• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

CHP Milletvekilleri: Gül Kitabevi'ni yakan gerçek sanıklar mahkemede yok

CHP Milletvekilleri: Gül Kitabevi'ni yakan gerçek sanıklar mahkemede yok
Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde "Teröre Lanet Bayrağa Saygı" yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşmasını izlemeye...

Kırşehir'de 8 Eylül tarihinde "Teröre Lanet Bayrağa Saygı" yürüyüşü sonrası meydana gelen olaylarda yakılan Gül Kitabevi'nin ilk duruşmasını izlemeye gelen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Duruşmadaki sanıklar işin gerçek faillerinden ziyada, asıl provokatörlerin organize ettikleri işe sonradan dahil olan, şahıslara benziyor." dedi. CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise, "Provokatif şekilde bir kaç kişinin yargılandığını gördük, oysaki kamuoyunun bilgisi dahilinde olan, bu grubu yönlendiren, kendilerine hedef gösteren, saldırılacak yerleri tek tek işaret eden bizim beyaz gömlekli diye ifade ettiğimiz kişiler sanık sandalyesinde yoktur." tepkisini gösterdi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Kırşehir Adliye Sarayı çıkışı sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. 8 Eylül tarihinde Kırşehir'de yaşanan saldırılar sonucunda, tutuklanan ve tutuksuz yargılanan bir kısım sanığın duruşmasını izlemek üzere buraya geldiklerini aktaran CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, açıklamasında şunları söyledi: "8 Eylülden hemen sonra, CHP Genel Merkezinin görevlendirmesi üzerine Necati Yılmaz başkanlığında bir milletvekili heyeti buraya gelip olayları bizzat yerinde inceleyip bir rapor halinde hem genel merkeze hem de Türkiye kamuoyuna sunarak paylaşmışlardı. Burada yaşanan olaylar geçmişte de Sivas'ta yaşandı, Çorum'da yaşandı 32 tane iş yerinin bir kısım provokatörler tarafından önceden işaretlenip, önceden kararlaştırılmış yürüyüş esnasında bu provokatörlerin yönlendirmesi ile 32 iş yeri ve burada yaşayanların can güvenlikleri tehlikeye atılarak, yakıldığı, kundaklandığı ve toplum vicdanında bizzat, bu işyeri sahiplerinin fiziki varlıklarına bizzat etkili bir eylem gerçekleştirildi. Tabii burada şuna bakma gerekiyor. Sadece burada bu saldırıyı düzenleyenler ve provokatörlerin üzerinde bu saldırıdan yararlanan o dönemim mevcut koşullarından yararlanan mevcut iktidar olmuştur. Arzu etmem, istedikleri Türkiye'de maalesef bu olaylar yaşandı. Bizim dileğimiz, bu coğrafyada mutlu rahat insanların yaşadığı bir coğrafya olsun. Duruşmadaki sanıklar işin gerçek faillerinden ziyada, asıl provokatörlerin organize ettikleri işe sonradan dahil olan, şahıslara benziyor. Kimisi içki içtik gittik, taş attık diyor kimisi elime yanan bir çanta geldi kurtulmak için attım diyor kimse yapılan eylemi sahiplenmiyor, hepsi pişman olduğunu söylüyor."

Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da yaptığı açıklamada 8 Eylül'de yaşanan olayların sadece Kırşehir'de değil, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de meydana geldiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Provokatif şekilde bir kaç kişinin yargılandığını gördük, oysaki kamuoyunun bilgisi dahilinde olan, bu grubu yönlendiren, kendilerine hedef gösteren, saldırılacak yerleri tek tek işaret eden bizim beyaz gömlekli diye ifade ettiğimiz kişiler sanık sandalyesinde yoktur. Bu yapılan yargılama, Kırşehir olayları hakkında gerçek yargılama olarak görmüyorum, bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz."

CHP Milletvekilleri: Gül Kitabevi'ni yakan gerçek sanıklar mahkemede yok

CHP Milletvekilleri: Gül Kitabevi'ni yakan gerçek sanıklar mahkemede yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim