• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP Milletvekili Sertel, Hidayet Karaca'yı ziyaretini anlattı

CHP Milletvekili Sertel, Hidayet Karaca'yı ziyaretini anlattı
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Hidayet Karaca, Can Dündar, Gültekin...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteciler Hidayet Karaca, Can Dündar, Gültekin Avcı, Mehmet Baransu ve Erdem Gül'ü ziyaret etti. Geçen hafta yapılan ziyaretle ilgili izlenimlerini aktaran İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı olan Milletvekili Sertel, "Hidayet Karaca, cezaevinde kitap yazdı. Kitabı yakında yayımlanacak. Silivri'de tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın tamamı, beraat edeceklerine inanıyorlar. Hukuka güveniyorlar. Cezaevinde kötü koşullarda yaşamaya çalışıyorlar." dedi.

Tutuklu gazetecilerle yaklaşık birer saat görüştüklerini belirten CHP Milletvekili Sertel, gazeteci Karaca'yı ziyaretleriyle ilgili izlenimlerini aktardı. Sertel, "Ziyaret ettiğimiz gün, kendisi oruç tutuyordu. O da bol bol kitap okuduğunu, daha önce zaman bulamayıp okuyamadığı kitapları okuduğunu aktardı. Zaman zaman havalandırmada diğer gazetecileri gördüklerini ancak onlarla görüştürülmediklerinden yakındı. Tam bir tecrit ortamında yaşadıklarından söz etti. Hidayet Karaca, cezaevinde kitap yazdı. Yakında yayımlanacak. Kitapta, kendisine gönderilen mektuplara da yer verdiğini aktardı. Benim cemiyet başkanlığım döneminde kendisine yazdığım mektubu da kitaba koyduğundan bahsetti. Herkese selamlarını iletti." dedi.

DİĞER TUTUKLU GAZETECİLERİ DE ZİYARET ETTİLER

CHP milletvekilleri Sertel ve Akkaya, Silivri'de tutuklu bulunan diğer gazetecileri de ziyaret etti. Atila Sertel, izlenimlerini şöyle aktardı: "Gültekin Avcı arkadaşımız, yaklaşık dört ay tecritte tek başına tutulmuş. Sonra kendisine, "İstediğin bir hücrede, istediğin kişiyle kalabilirsin." demişler ancak kendisi bu hukuksuzluğu içine sindiremediği için, "Tek başıma kalmayı tercih ediyorum." demiş. Gültekin Avcı, bol bol kitap okuduğunu söyledi. Her şeye rağmen metanetliydi. Türkiye'nin geleceğini düşünmekten başka bir endişe duymadığından söz etti."

MEHMET BARANSU

Tutuklu gazetecilerden Baransu'yu da ziyaret ettiklerini belirten Sertel, "Baransu, kendisi hakkında 70 kusur dava açıldığını, bunların 25'e indiğini dile getirdi. Tüm davalara gidip geldiğini, davaların sonucunda beraat edeceğine inandığını dile getirdi. Baransu'nun en çok üzüldüğü nokta, "Keşke cezaevinde olan insanlar için yazmasaydım." diyor, "Onu içeriye girince anladım." diyor." şeklinde konuştu.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL

Silivri ziyaretleri kapsamında Dündar ve Gül'ü de ziyaret ettiklerini dile getiren Atila Sertel, "Dündar ve Gül, her ikisi de iyi. Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne yaptıkları, hak ihlâliyle ilgili başvurunun sonucunu bekliyorlar. Erdem'in de iki küçük çocuğu var, o daha çok çocuklarını düşünüyor ama ikisi de AYM'nin kararını bekliyorlar. "Hukuk, her şeye rağmen hukuktur" görüşündeler. 25 Mart'ta duruşmaları vardı ancak şimdi AYM'nin kararına odaklandılar. İnşallah güzel bir karar çıkar." dedi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR

Ziyaret ettikleri bütün gazetecilerin, CHP milletvekillerine teşekkür ettiğini belirten Sertel, "Tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın tamamı bizlere teşekkür etti. "CHP'li milletvekillerinden başka bize sahip çıkan yok." diyorlar. Daha önce de birçok arkadaşımız kendilerini ziyaret etmişti. Ben de sık sık Silivri'ye giderek arkadaşlarımızı ziyaret ediyorum ve ziyaret etmeye devam edeceğim." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim