• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Chp Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu hayatını kaybetti

Chp Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu hayatını kaybetti
Mevlüt Aslanoğlu, renkli kişiliği ve Meclis'te yaptığı esprili ve etkili çıkışlarıyla bilinen bir isimdi.
Mevlüt Aslanoğlu, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. Aslanoğlu'nun cenazesi Cumartesi günü defnedilecek.
 

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt aslanoğlu, Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde dün gece geç saatlerde rahatsızlandı. Ambulansla Özel Avcılar Hospital'e kaldırılan 62 yaşındaki Aslanoğlu'nun yolda kalbi durdu. Aslanoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.
 
Aslanoğlu'nun vefat haberini, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Ağbaba, "Malatya'lıların abisi Mevlüt Aslanoğlu bu gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Cumartesi kaldırılıyor Allah rahmet etsin" dedi.
 
Aslanoğlu'nun vefatının duyulması üzerine CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ile ailesi ve yakınları hastaneye geldi.
 
"YOĞUN TEMPO VE SOMA ÜZÜNTÜSÜ.."
 
Hastanede açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Toprak, Aslanoğlu'nun evinde rahatsızlandığını belirterek, şunları söyledi:
 
"Gece yattıktan sonra rahatsızlandığını fark ediyorlar, sonra ambulans çağırıyorlar. 112 ambulansı geliyor. Hayati fonksiyonlarının sürmediğini fark ediyorlar. Yolda hastaneye gelinceye kadar da müdahale ediyorlar. Hastanede yeniden canlandırma yapılıyor ancak cevap vermiyor. Ailesi yanındaymış. Çok çalışkan bir milletvekilimizdi. Sürekli koşturur bütün sosyal faaliyetlerimize katılırdı. Bugün de çok yoğun bir gün geçirmiş. Soma'da yaşananlara da çok üzülmüştü. Sürekli orada yapılan çalışmalardan haber alıyordu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Bir milletvekilimizi, bir abimizi kaybettik. Çok üzgünüz."
 
Aslanoğlu'nun cenazesinin 17 Mayıs Cumartesi günü öğle namazının ardından Ataköy 5. Kısım Camisi'nden kaldırılacağı öğrenildi.
 

MERAL AKŞENER TAZİYE MESAJI YAYINLADI
 
TBMM Başkan vekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener ise kendisine ait hesaptan, Aslanoğlu'na taziyelerini iletti. Akşener, ''Aynı bölgeden seçilmiştik. Saygı duyduğum bir kişiydi. Çalışkan ve vefalıydı. Mekanı cennet olsun. Mevlüt Aslanoğlu'nu hep hayırla anacağım.'' ifadelerini kullandı.
 
HAFIZALARA BU FOTOĞRAFLA KAZINMIŞTI
 
Meclis Genel Kurulu’nda alkollü içki satışına yeni düzen getiren yasanın görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, yere oturmuştu. Tütün ürünlerindeki kısıtlamalar konusunda söz alan Aslanoğlu, sarma tütün içenleri tarif ederken yere oturarak, “Bu tütün böyle sarılır” diyerek el hareketleriyle de anlatmaya çalıştı. Aslanoğlu, tütün üreticisinin bu yasayla sıkıntı yaşayacağını söylemişti.
 
FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?
 
Ferit Mevlüt Aslanoğlu, 1 Şubat 1952'de Malatya Arapgir'de doğdu. Babasının adı İbrahim Fehmi, annesinin adı Ayşe Nadiye'dir.
Bankacı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitirdi.

Garanti Bankası'nda Müfettiş, Şube Müdürü, Krediler Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Ekonomi Dergileri tarafından "Yılın Bankacısı" ödülünü aldı. 
22 ve 23. Dönemde Malatya Milletvekili seçilmişti.

İngilizce bilen Aslanoğlu, evli ve 2 çocuk babasıydı.
 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim