• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

CHP milletvekili meclisten canlı yayın yaptı

CHP milletvekili meclisten canlı yayın yaptı
Melda Onur, yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili önergelerin görüşüldüğü meclisten tabletiyle canlı yayın yaptı.

AK Partili dört eski bakan hakkında bugün TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak olan soruşturma önergesi görüşmelerinde Meclis TV yayın yapmayacak.

Meclis Televizyonu ile TRT arasındaki protokol, iki yıl önce yenilenerek, Genel Kurul çalışmalarının sadece Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri 14.00-19.00 saatleri arasında canlı yayınlanması kararlaştırılmıştı. Anlaşma, 1 Ekim açılışı, 23 Nisan özel oturumu ve partilerin grup toplantılarının da canlı yayınlanmasını kapsıyor. 

Anlaşma gereği canlı yayın yapılmayacağı için CHP'li Milletvekili Melda Onur duruma tepkisini tabletinden canlı yayın yapacağını açıklayarak gösterdi.

TABLETİYLE YAYIN YAPACAK

Meclis TV'nin yayın yapmaması nedeniyle eski gazeteci ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tabletiyle Genel Kurul'dan, internet üzerinden canlı yayın yapacak.

''ARALARDA ŞARJ EDECEĞİM''

Onur yaptığı açıklamada, görüşmelerin çok uzun süreceğini tahmin ettiğini ve "tabletinin şarjının izin verdiği ölçüde", TBMM Genel Kurulu'ndan yayın yapacağını söyledi.

''NÖBETLEŞE YAPARIM''

Verilen aralarda ve oylamalar sırasında da tableti şarj edeceğini kaydeden Onur, "Uzun süreceği için, tek başıma çok da zor olacak. Ancak arkadaşlarımla nöbetleşe yaparım. Ben yorulduğumda arkadaşlarım devreye girer'' dedi.

"MECLİSİ KİM YÖNETİYOR ONU BİLELİM"

Böyle bir günde Meclis TV'nin kapalı olmasını eleştiren CHP'li Onur, "TBMM Başkanı'nın Meclis TV'yi açtırmak için hiç mi inisiyatifi yok. Kendisine bu soruyu yöneltiyorum. Eğer  vv'yi açtırmak konusunda inisiyatifi hiç yoksa, Meclis'i kim yönetiyor onu bilelim" diye konuştu.

MECLİS TV PAZARTESİ YAYIN YAPMIYOR

Meclis TV, Pazartesi günleri yayın yapmıyor. AK Parti'nin, fezleke görüşmeleri için özellikle Pazartesi gününü seçmesi, diğer muhalefet partileri tarafından eleştirilmişti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim