• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Milletvekili Erol: Bütün sorunların çözüm yeri Parlamento

CHP Milletvekili Erol: Bütün sorunların çözüm yeri Parlamento
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bir örgüt mensubunun öldürülmesinin aynı aileden 3 kişinin dağa çıkmasına neden olduğunu söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bir örgüt mensubunun öldürülmesinin aynı aileden 3 kişinin dağa çıkmasına neden olduğunu söyledi. Sorunun sadece askeri ve polise tedbirlerle çözülmeyeceğini belirten Erol, bütün sorunların çözüm yerinin Parlamento olduğunu vurguladı.

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli'deki sivil toplum örgütleri ile yemekte bir araya geldi. Milletvekili seçilmesinin ardından sorunların çözümü için kentteki sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiğini belirten Milletvekili Erol, sorunların tespitinin ardından çözüm için harekete geçeceğini söyledi. Erol, bölgenin acil olarak barışa ihtiyaca olduğunu ancak hizmet için de çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Bölgede son dönemde yaşanan olayların vatandaşlar üzerinde sıkıntılara neden olduğunu belirten Erol, "Fırsat buldukça sık sık seçim bölgesine gelerek, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla bir araya geliyorum. Sorunların tespiti için yerel yöneticileri dinleyerek ve onların yönlendirmelerini ciddiye alarak önce sorunların tespiti ile ilgili çalışma yaptık. Şu an Tunceli'nin 350 köyün sorunlarına hakimiz. Sivil toplum örgütlerinin kentin gelişimi ile ilgili beklentilerini, kamu kuruluşlarının yatırımları, teklifleri ve beklentileri ile ilgili Ankara'da çalışma yürütüyorum." dedi.

"BÖLGENİN BARIŞ VE HİZMETE İHTİYACI VAR"

Tunceli'nin uzun yıllar yatırımdan yoksun kaldığını ifade eden Milletvekili Erol, bölgenin öncelikli ihtiyacının barış olduğunu söyledi. Bölgenin hizmete de ihtiyacı olduğunu dile getiren Erol, "Bölgenin inanılmaz anlamda hizmete ihtiyacı var ancak bu bölgenin öncelikli olarak barış ve huzura ihtiyacı var. Bunları birbirinden ayırmamak gerekiyor. Barış ve hizmet anlamında yapılması gerekenler hakkında partimin yetkili organlarına gerekli raporları verdim. Bu anlamda yapılması gereken ne varsa yapıyorum." diye konuştu.

"ÖRGÜTTEN BİR KİŞİNİN ÖLDÜRÜLMESİ 3 KİŞİNİN DAĞA ÇIKMASINA NEDEN OLUYOR"

Çatışma ve şiddet ortamının her geçen gün bölge halkını tehdit ettiğini ifade eden Milletvekili Erol, bütün sorunların çözüm yerinin Parlamento olması gerektiğini belirtti.

Bölgede yaşanan olaylarla ilgili rapor hazırladığını ifade eden Erol, terörle mücadele kapsamında bir kişinin ölü ele geçirilmesinin aynı aileden 3 kişinin örgüte katılmasına gerekçe oluşturduğuna dikkat çekti.

Erol, şunları söyledi: "Bir örgüt mensubunun ölü veya sağ ele geçirilmesinin maliyeti 7 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasında değişiyor. Aynı zamanda terörle mücadele kapsamında bir kişinin ölü ele geçirilmesi ile aynı aileden 3 kişinin o örgüte katılmasına gerekçe oluşturuyorsunuz. Bu işi silah ile askeri ve polise tedbirlerle çözülmeyeceğini 35 yıl boyunca gördük. Bunu Parlamento'da siyaset kurumlarının çözmesi gerektiği düşüncem var. Ne olursa olsun her şey Parlamento'da tartışılmalı, her şey konuşulmalı ve alınan her karar kanun olmalıdır."

Sivil toplum örgütleri temsilcileri de bölgede acil bir şekilde barış ve huzurun tesis edilmesi için Parlamento'nun harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Çözüm sürecinin sona ermesinin ardından bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda sorunlar yaşamaya başladığını belirten sivil toplum örgütü temsilcileri, çözüm ortamına tekrar dönülmesi gerektiğini, CHP'nin de bu yönde gerekli çalışmaları yapmasını istediklerini ifade etti.

CHP Milletvekili Erol: Bütün sorunların çözüm yeri Parlamento

CHP Milletvekili Erol: Bütün sorunların çözüm yeri Parlamento

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim