• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

CHP Milletvekili Eren Erdem’in Vatana İhanetten Yargılanmasını İstediler

CHP Milletvekili Eren Erdem’in Vatana İhanetten Yargılanmasını İstediler
Milliyetçi Türk Talebe Birliği, CHP milletvekili Eren Erdem ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Erzurum Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

Milliyetçi Türk Talebe Birliği, CHP milletvekili Eren Erdem ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında Erzurum Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu. Milliyetçi Türk Talebe Birliği üyeleri CHP milletvekili Eren Erdem'in vatana ihanetten yargılanmasını istedi.

Milliyetçi Türk Talebe Birliği üyeleri Erzurum Adliyesi'ne gelerek, CHP milletvekili Eren Erdem ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camisi'ne yapılan saldırıyla ilgili bazı görüntüleri göstererek, caminin devlet tarafından havadan bombalandığını iddia eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra grup adına basın açıklaması yapan Milliyetçi Türk Talebe Birliği İl Başkanı Uğur Aksu, "Bugün milli ve manevi birliğimizin aleyhinde gelişen iki ayrı suç için buradayız. Siyasi hayatı, sosyalist partilerde Marksizm ve Leninizm propagandaları yaparak geçmiş, Suruştaki patlamadan önce polislerimizin arama yapmasını engelleyip patlamadan sonra da devletimizi suçlayan bir gençlik yapılanmasının genel başkanlığını yapmış ve yasadışı sol örgütlerin toplantılarının değişmez ismi Figen Yüksekdağ isimli şahıs, camilerimiz üzerinden güvenlik güçlerimize iftira atarak, bölgedeki kürt kardeşlerimizin tepkisi manipüle etmiştir. Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan Kurşunlu Cami'nin yanarken çekilmiş fotoğraflarını iftiralarla medyaya yansıtarak bölge halkına karşı kin ve nefret duygusunu uyandırmış ve bu da Türk Ceza Kanunu'nun 216. Maddesine göre suç teşkil etmektedir" dedi.

"EREN ERDEM VATANA İHANETTEN YARGILANMALIDIR"

Ayrıca, Rusya'nın RT kanalına verdiği röportajda, IŞİD'e giden kimyasal sarin gazı bileşenlerinin Avrupa'dan Suriye'ye Türkiye üzerinden gittiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in, vatana ihanetten yargılanması gerektiğini ifade eden Aksu, "Diğer bir dava konusu ise CHP milletvekili Eren Erdem adlı millet düşmanının, Rusya Today televizyonuna vermiş olduğu mülakatında, devletini bir insanlık suçuna ortak etmesidir. Daha önce kendisi sosyal medya hesabından "İran-Türkiye savaşında İran'dan taraf olurum" diyen bu milletin düşmanının açıklamaları bizleri şaşırtmamıştır. Simgesi "Milletin sinesine saplanmış 6 ok olan" bir partinin milletvekili olması ve hala ihraç edilmemiş olması manidardır. Bu şahsın Rusya televizyonuna verdiği mülakatın içeriği Türk Ceza Kanunu'nun 302, 303, 304 ve 305'inci maddelerine göre suç olup ivedilikle vatana ihanetten yargılanmalıdır" ifadesini kullandı.

Milli Türk Tale Birliği İl Başkanı Uğur Aksu, basın açıklamasının sonunda "Bizler bütün sivil toplumun bu davalar sahip çıkmasını temenni ediyoruz" sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem’in Vatana İhanetten Yargılanmasını İstediler

CHP Milletvekili Eren Erdem’in Vatana İhanetten Yargılanmasını İstediler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim