• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

CHP Milletvekili Emir: Türkiye karanlık tarihiyle yüzleşmelidir

CHP Milletvekili Emir: Türkiye karanlık tarihiyle yüzleşmelidir
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, 37 yıl önce Maraş'ta açılan yaranın hala kanadığını, Türkiye'nin tarihindeki karanlık olaylarla...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, 37 yıl önce Maraş'ta açılan yaranın hala kanadığını, Türkiye'nin tarihindeki karanlık olaylarla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

Maraş olaylarının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Milletvekili Murat Emir şöyle dedi: "20. Yüzyılın ikinci yarısında ülkemizde sivillere yönelik yapılan toplu katliamların ilki olan Maraş katliamının 37. yılında katledilen canlarımızı saygıyla anıyor; onları, insanlık dışı düşüncelerinin sonucu olarak katledenleri ve anlayışlarını bir kez daha lanetliyorum.

37 yıl önce yaşanan Maraş katliamı, ülkemizin bugünlerine bile hakim olan ötekileştirici, yok sayıcı ve yok edici anlayışın sonucudur. Türkiye'nin her döneminde belli güç odaklarının desteğiyle var olan yobaz ve faşist kesimlerin maşa olarak kullanıldığı Maraş katliamı, ülkemizi, 12 Eylül faşist darbesine götürmek isteyenlerin de ilk adımlarındandır. Yobaz ve faşist İslamcı ve ülkücü grupların, önce kendilerine saldırıldığı süsü verip ardından solcu, demokrat, Alevi kesimlere yönelik başlattığı katliamın 7 gün boyuncu sürmesi ve devletin güvenlik güçlerinin bu süre boyunca katliamı izlemesi, ulaşılmak istenen amacın büyüklüğünü ve kimlerin ortaklığında gerçekleştirildiğini net olarak ortaya koymaktadır.

Olaylar sonunda resmi rakamlara göre 105, resmi olmayan beyanlara göre ise 500'ü bulduğu ifade edilen ve neredeyse tamamı Alevi kökenli olan canlarımıza yönelik katliamdan, sonrasında da hesap sorulmamıştır. Buradan tarihi çağrımızı yenilemek isterim; Ülkemiz geçmiş katliamlarla yüzleşmedikçe, sorumluları ortaya çıkarılmadıkça Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta, Uludere'de açılan yaramız kanamaya devam edecek."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim