• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP Milletvekili Demirtaş Ereğli-devrek Yolunu Sordu

CHP Milletvekili Demirtaş Ereğli-devrek Yolunu Sordu
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle Ereğli Devrek yolunun durumuyla...

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle Ereğli Devrek yolunun durumuyla ilgili soru önergesi verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş 2004 yılında ilk ihalesi yapılan ve şu ana kadar bir çok müteahhidin değiştiği Ereğli-Devrek karayolunun 12 yılda bitirilememesini eleştirdi. CHP olarak iktidar olmaları durumunda Ereğli-Devrek yolunu 1 yılda bitirme sözü verdiklerini hatırlatan Demirtaş "2004 yılında başlanan yol, AK Partililer tarafından "kazma kürekle" yapılmaya çalışılsaydı, 12 yılda çoktan biterdi" dedi.

Demirtaş, Armutlucuma'nın Kızlar Deresi mevkisinde meydana gelen sel felaketi sonrasında yolun göçmesinden tüm yetkililerin haberinin olmasına rağmen, hiç kimsenin konuyla ilgilenmediğini belirtirken yolun Devrek kısmında meydana gelen heyelan nedeniyle de 500 vatandaşın mağdur olduğunu vurguladı.

"KÖYLERDE MEZAR KAZACAK GENÇ KALMADI"

Ereğli-Devrek karayolunda ağır tonajlı araçların yan yana geçemediğini, keskin virajların olması nedeniyle sürekli kazaların meydana geldiğini belirten Demirtaş son olarak 25 Aralık 2015 günü bir otomobilin 30 metreden şarampole yuvarlanıp 2 vatandaşın yaralandığını ifade etti. Yolun yapılmaması nedeniyle bölgedeki köylerden yoğun göç yaşandığını, mezar kazacak gençlerin dahi kalmadığına dikkat çeken Demirtaş sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Zonguldak'ın en önemli projelerinden biri olan Filyos Projesi ile Ereğlili ve Alaplılı vatandaşların bağlantısının sağlanması için bu yol çok önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca, yurt dışında yaşayan Ereğlili ve Alaplılı vatandaşlarımız, Türkiye'ye gelip giderken Ankara ve İstanbul'u değil Çaycuma Havaalanı'nı kullanacak. Türk Hava Yolları'nın seferlerinin başlamasıyla, Ereğlili ve Alaplılı vatandaşlarımız da Çaycuma Havaalanı'nı kullanmaya başlayacaklar. Ama tüm bunlar, Ereğli-Devrek yolunun bitirilmesine bağlı."

EREĞLİ-DEVREK YOLU HANGİ AŞAMADA?

Demirtaş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti; "Ereğli-Devrek karayolunun ihaleleri hangi tarihlerde yapılmış, bölümler halinde yapılan ihaleleri hangi şirketler kazanmıştır ve bu şirketlerin isimleri nelerdir? Bu ihalelerin, ihale bedelleri nedir? Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanması için, ihalenin yapıldığı tarihten itibaren bugüne kadar, ihaleyi kazanan şirketlere ne kadar ödeme yapılması öngörülmüştür ve gerçekte ayrı ayrı ve toplamda ne kadar ödeme yapılmıştır? Ereğli-Devrek karayolu, hangi aşamadadır ve bugüne kadar yolun ne kadarı bitirilmiştir? Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanması için, Bakanlığınızın ayırdığı ödenek 2016 yılı için ne kadardır? Ereğli-Devrek karayolunun hangi tarihte bitirilmesi öngörülmektedir? Ereğli-Devrek karayolunun 12 yıldır bitirilememesinin gerekçesi nedir? Yol yapımı esnasında heyelan gibi felaketlerin meydana gelmemesi için, ne gibi önlemler alınmaktadır?"

CHP Milletvekili Demirtaş Ereğli-devrek Yolunu Sordu

CHP Milletvekili Demirtaş Ereğli-devrek Yolunu Sordu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim