• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

CHP Milletvekili Çam: Halkın sarayın lüksünde gözü yok, ekmeğinin derdinde

CHP Milletvekili Çam: Halkın sarayın lüksünde gözü yok, ekmeğinin derdinde
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Musa Çam, bütçe görüşmelerine bir hafta ara verilmesiyle soluğu İzmir'de aldı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Musa Çam, bütçe görüşmelerine bir hafta ara verilmesiyle soluğu İzmir'de aldı. Konak ilçesi Gültepe semtinin Toros, Saygı, Millet, Atamer ve Çınartepe mahallelerinde esnaf ve kahvehane ziyaretleri yaptı.

Vatandaşlarla yaptığı konuşmalarda hiç değişmeyen gündemin ekonomi olduğunu belirten Milletvekili Çam, emeklilerin beklentilerini ve genç işsizlerin sıkıntılarını dinledi. Bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı bütçesine karşı çıkan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın lüks harcamalarını dile getiren Çam, bu rakamları bir kez daha anlattı. Emeklilere verilen seyyanen zamla ağızlara bir parmak bal çalındığını söyleyerek, "Emeklilerimiz açlık sınırında yaşıyor. Seyyanen zamla verilen aylık 100 liralık artış, başka yerlere yapılan zamlarla mislisiyle çıkarılıyor. Emeklilerimiz aç kalmamak için çalışıyor, bu kez de maaşından sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. Bununla ilgili AKP, seçim vaadini hala yerine getirmiş değil. Sizlerin ne yaşadığını biliyorum. Her fırsatta, en gür şekilde işçimizin, emeklimizin, gençlerimizin sıkıntılarını dile getiriyorum ve getirmeye devam edeceğim. Sizlerin sarayın lüksünde gözünüz olmadığını, ekmeğinizin derdinde olduğunuzu biliyorum. Sarayı kaçak, yazlığı kaçak ama iki göz odası olmayan emeklimiz, gencimiz var." diye konuştu.

'RANTÇI EKONOMİ MODELİ'

Gençlerin kahvelerde zaman geçirmesinin, ülkenin genç işsizlik meselesinin göstergesi olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Çam, genç işsizlik oranının yüzde 20'lere yaklaştığını söyledi. Musa Çam, şunları kaydetti: "Ekonomimiz o kadar iyi ki gençlerimiz evlerinde, kahvelerde oturuyor. AKP'nin göstermelik rakamlarla, rantçı yeni zenginleriyle yarattığı ekonomi, süslü bir pasta gibi ama içi boş. İstihdam yaratacak, kentleri kalkındıracak, ekonomiyi geliştirecek hiçbir adım yok. Varsa yoksa rant uğruna devleştirilen bir inşaat sektörü. Bu kadar çürümüş, ranttan kokuşmuş, içi boş bir ekonomi modelini Türkiye Cumhuriyeti hiçbir döneminde yaşamadı. Bunların hepsini dile getiriyoruz, bakanlar cevap bile veremiyor. Sizlerle birlikte yine el ele hesap soracağımız günler gelecek, bunu biliyorlar, o yüzden yüzleri kızarıyor. Yolsuzluktan, hırsızlıktan, çalmaktan hiç geri durmadıkları için cevap veremiyorlar ama elbet gün gelecek konuşacaklar."​

CHP Milletvekili Çam: Halkın sarayın lüksünde gözü yok, ekmeğinin derdinde

CHP Milletvekili Çam: Halkın sarayın lüksünde gözü yok, ekmeğinin derdinde

CHP Milletvekili Çam: Halkın sarayın lüksünde gözü yok, ekmeğinin derdinde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim