• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Milletvekili Bülent Öz, Yenice’de Yanan Gıda Fabrikasını İnceledi

CHP Milletvekili Bülent Öz, Yenice’de Yanan Gıda Fabrikasını İnceledi
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Belediye Gıda Sanayi Fabrikası tesislerinde çıkan yangında zarar gören iki ayrı...

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Belediye Gıda Sanayi Fabrikası tesislerinde çıkan yangında zarar gören iki ayrı firmanın tesislerinde incelemelerde bulundu. Öz, zarar gören işletmeler hakkında bilgi aldı.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Yenice ilçesi girişinde H.İbrahim Bodur bulvarı kenarında Yenice Belediyesi Gıda Sanayi Fabrikaları alanında bulunan iki ayrı firmaya ait zarar gören tesisleri ziyaret ederek yangın hakkında bilgi aldı. Öz, "Yenice ilçemizin tarım ürünleri olan başta kapya cinsi kırmızı biber ve tarım ürünlerinin işlendiği fabrika ile İnşaat halindeki Balık Ürünleri fabrikasında çıkan yangında 600 bin TL civarında makina ve tesisat zararının olduğunu öğrendik. Yeni inşa edilen TKDK Destekli Tarım ve Balıkçılık ürünleri fabrikasının çatı katındaki eski amonyak tankının oksijenle kesimi esnasında yangın çıkmış. Çatının ateş alması ile her iki firmanın çatıları zarar görmüş. Üretim halindeki gıda fabrikasında şu an üretime ara verilmiş. Şu an 30, yaz aylarında 700 işçinin çalıştığı fabrika ile yeni kurulan balık işleme fabrikasındaki yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma savcılıkça yürütülüyor" dedi.

Bilgem Gıda Sahibi Alaattin Öner, "Belediye arazisi üzerine yeni kurulum aşamasındaki komşu fabrika ile aynı çatı altında ayrı iş yerlerine sahibiz. Önceki gün komşu firmanın çalışanlarının çatı katındaki eski amonyak tankını oksijenle kesim yaptıklarında izolasyon maddeleri ateş alarak yangın çatıya sıçramış. Yangın ilk önce balık ürünleri fabrikasının çatısında büyüdükten sonra üretim yaptığım tesislerin üzerindeki bitişik çatının bir bölümünü yaktı. İç bölümlerdeki makine ve elektrik tesisatı ile motorlar zarar gördü. İç piyasa ile Avrupa ve Avusturalya'ya gıda ürünleri ihracatı yapan fabrikamda üretim durdu "dedi.

CHP Milletvekili Bülent Öz, Yenice’de Yanan Gıda Fabrikasını İnceledi

CHP Milletvekili Bülent Öz, Yenice’de Yanan Gıda Fabrikasını İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim