• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Milletvekili Biçer: Turgutlu'da tavuk işletmesi 90 çalışanı işten çıkardı

CHP Milletvekili Biçer: Turgutlu'da tavuk işletmesi 90 çalışanı işten çıkardı
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Turgutlu ilçesindeki bir tavuk işletmesinde, sözleşmeyi imzalamayan 90 çalışanın işten çıkarıldığını...

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Turgutlu ilçesindeki bir tavuk işletmesinde, sözleşmeyi imzalamayan 90 çalışanın işten çıkarıldığını bildirdi. Biçer, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ile birlikte söz konusu işçilerin kurduğu direniş çadırını ziyaret etti.

Ziyarette konuşan CHP Milletvekili Biçer, Türkiye'de açlık sınırı bin 400 TL, yoksulluk sınırı 4 bin 300 TL iken asgari ücrete gelen artışın sadece 177 TL olduğunu ifade etti. Var olan asgari geçim indirimi eklendiğinde asgari ücretin bin 300 lira olduğunu aktaran Biçer, "AKP'nin asgari ücrete yaptığı göstermelik zam, kimi iş kollarında hak gaspı veya işçi kıyımına dönüşüyor. Bunlardan biri de Turgutlu oldu ne yazık ki. Bu tavuk işletmesinin, asgari ücret artışını bahane ederek işçilerin aldığı dört ikramiye hakkını ortadan kaldırdığını ve işçileri baskı yoluyla bireysel sözleşmelerle çalışmaya zorladığını öğrendik. Dayatılan sözleşmeyi imzalamayan 90 işçi, geçtiğimiz cuma günü işten çıkarıldı. Görüştüğüm işletme yetkilileri, bunu 120'ye çıkaracaklarını söylüyor. Gerekçe, asgari ücretin getirdiği yükten dolayı küçülmeye gitmek. Üstelik bunu, Türkiye'deki şirketin 15 merkezinde de yapacaklarını da ekliyorlar." dedi.

Tur Yıldız Biçer, şöyle devam etti: "Anladığım kadarıyla firma, ikramiyeleri kaldırarak asgari ücret artışını fırsata dönüştürmek istiyor. Kaldırılacak ikramiyelerle her işçiden, 4 bin ile 7 bin TL arasındaki alacağını kesecek. İşçilerin haklarını geriye götürecek bir sözleşmeyi imzalamaya zorlanması, aksi halde işten atılması ahlâken de, hukuken de sorunludur. Bu hukuksuz işten atmaları kabul etmek mümkün değil. Firmanın bu işten vazgeçmesini, işten atmaların durdurulmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz. Ayrıca şunu da ilave etmek gerek, biliyorsunuz CHP, iki seçimde de asgari ücretin vergilerden arındırılmış net bin 500 TL olacağını bildirdi. Asgari ücretin her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da duyurdu. Bu durum gerçekleşmiş olsa ne bugünkü gibi işçi kıyımları olacak ne de işverene yük getirilmiş olacaktı."

CHP Milletvekili Biçer: Turgutlu'da tavuk işletmesi 90 çalışanı işten çıkardı

CHP Milletvekili Biçer: Turgutlu'da tavuk işletmesi 90 çalışanı işten çıkardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim