• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP Milletvekili Atıcı: Herkes cinsel yaşamına kadar fişlenecek

CHP Milletvekili Atıcı: Herkes cinsel yaşamına kadar fişlenecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, "Kişisel Bilgilerin Korunması...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı, "Kişisel Bilgilerin Korunması Kanun Tasarısı'yla herkesin cinsel eğilimlerine kadar fişleneceğini söyledi. Bu durumu "iğrenç ve alçakça" diyerek değerlendiren Atıcı, insanların dünyanın en güçlü silahları olan ırk, din, mezhep, siyaset ve sosyal statüleri kullanarak birbirine düşürüldüğünü vurguladı. Atıcı, barışın yolunun farklı özelliklere sahip insanların birbirlerini anlayıp saygı duymasından geçtiğinin altını çizdi.

Emeğin Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü'nün Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Türkiye'de ve Ortadoğu'da Barış" konulu panelinin konuşmacıları CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu oldu.

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, panelde çarpıcı ifadeler kullandı. "Ne yazık ki barışı konuşmak zorunda bırakıldığımız günlerden geçiyoruz." diyerek sözlerine başlayan Atıcı, böyle bir isteğin dünyanın hiçbir yerinde olmaması gerektiğini kaydetti. Atıcı, "Siyasi çıkarları ya da maddi menfaatleri uğruna insanları birbirine düşüren zihniyet bunu yaparken dünyanın en güçlü silahları olan ırk, din, mezhep, siyaset, sosyal statüyü kullanıyor." diye konuştu.

Ülkede kendisini eleştiren herkesi yok eden bir zihniyetin yönetimde olduğunu vurgulayan Atıcı, Cumhurbaşkanı'nın gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin "Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" sözlerini de değerlendirdi. Atıcı, "Bu söylem bize şunu anlatıyor: Siz bu anayasayı değiştirip dünyanın en mükemmel, sivil anayasasını yapsanız bile günün değişen koşullarına göre Anayasa Mahkemesinin bu anayasaya dayanarak verdiği kararları ben ileride de tanımam diyen bir zihniyet tarafından yönetiliyoruz. Böyle bir zihniyet başımızda olduğu sürece, Türkiye'de ve Ortadoğu'da barışın olma ihtimali yoktur. Birbirimize sıkı sıkıya sarılarak savaş, kan ve gözyaşı dökülmesini isteyen ve bunlardan kendilerine siyasi çıkar elde eden zihniyetten hep birlikte kurtulmak zorundayız." şeklinde konuştu.

SURİYE'DE YAŞANAN HER ŞEY TÜRKİYE'DE YAŞAYANLARI DA İLGİLENDİRİYOR

Suriye'de yaşayan Arapların kardeşlerinin Adana'da, Mersin'de, Hatay'da, Suriye'de yaşayan Kürtlerin kardeşlerinin Gaziantep'te, Adana'da, Mersin'de, Şanlıurfa'da, Suriye'de yaşayan Türkmenlerin kardeşlerinin yine sınırın Türkiye tarafında yaşadığına vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Suriye'de yaşanan her şeyin doğrudan Türkiye'de yaşayanları da ilgilendirdiğini söyledi.

Türkiye'de insanların iki yöntemle birbirlerinden uzaklaştırıldığını, ayrıştırıldığını belirten Atıcı, ilk olarak insanların ekonomik olarak birbiriyle yarışır hale getirildiğini ve insanların kendilerinden daha fazla para kazananlara düşmanca bakmaya başladığını dile getirdi.

2003 yılında Türkiye'de 4 olan dolar milyarderi sayısının bugün 44'e çıktığını söyleyen Atıcı, "Namusuyla, şerefiyle para kazansın, çalıştırdığı insanların hakkını versin emeğini sömürmesin, alın terine saygı duysun 44 değil 444 tane dolar milyarderimiz olsun. Ancak bunların nasıl dolar milyarderi olduğu ve milletin anasına küfreden insanların Türkiye'nin her tarafında nasıl ihale aldığı çok açık net bir şekilde herkes tarafından görülüyor. İşte bu yüzden insanlar, ekonomik olarak ben açken sen nasıl bunu yaparsın deyip birbirine düşürülüyor." ifadelerini kullandı.

ARTIK İŞE ALIMLARDA BİLE IRK, MEZHEP SORULUYOR

İkinci olarak da insanların birbirlerinin dinini, mezhebini sorgulamaya başladığına dikkati çeken Atıcı, "Anadolu Alevilerinin olduğunu lisede öğrendim. Birbirimizle hiç konuşmazdık böyle şeyleri. Onun mezhebi beni ilgilendirmezdi, benim mezhebim de kimseyi ilgilendirmezdi. Ama öyle bir duruma geldi ki şimdi, bir işe alırken, bir yere referans olurken ırkını, mezhebini sorguluyor." açıklamasında bulundu.

'Alçakça ve iğrenç" olarak nitelendirdiği bu durumun TBMM'de görüşülen "Kişisel Bilgilerin Korunması Kanun Tasarısı'nın konusu olduğunu aktaran Atıcı, söz konusu kanunla herkesin cinsel yaşamına kadar fişleneceğini vurguladı. Atıcı, şöyle devam etti: "Bu kanunla hepimizin dini, mezhebi, cinsel eğilimleri, sağlık sorunları, hangi sendikaya, siyasi partiye üye olduğu tek tek fişleniyor. Bunları yasanın altıncı maddesinde tek tek görebilirsiniz. Yasada, "Bunlar kişinin mahrem bilgileridir ve hiçbir şekilde fişlenemez. Ancak şu şu koşullarda kişinin rızasını dahi almadan ben bu bilgileri fişleyebilirim ve bunları koruduğuma inandığım anda da arzu ettiğimiz kişilerle yurt dışı da dahil paylaşıma açabilirim" diyor. Bizi bu şekilde fişleyen ve kutuplara ayıran bir zihniyet, parayla beraber bu ayrılıklarımızı, farklılıklarımızı kullanarak bizi birbirimizle savaştırıyor. Hâlbuki bu farklılıklar bizim zenginliğimiz, bu farklılıklar bu farklı renkler, harmoniler tıpkı bir müzik gibi bizi zenginleştiren konular."

CAMİLERDE EZAN SUSMASIN, CEMEVLERİNDE DE CEM DURMASIN

Farklı özelliklere sahip insanların birbirini anlayıp, birbirlerine saygı duyarak barış ortamını oluşturabileceklerine işaret eden Atıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada yaşayan Araplar "Ben dilimi kullanıyorum, ibadetimi de yapıyorum sorun yok, Kürtlerin ne hali varsa görsün" derse önce Kürtleri sonra gelip Arapları da yerler. Ama "Hayır bu ülkede yaşayan herkes kendi dilini konuşacak, kendi istediği şekilde ibadet edecek ve onurlu insan olacak" derse o zaman biz barışı yakalarız. Yani başkası için de bir şeyi istemeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. "Sünni bir kardeşim Aleviler nerede ibadet etmek istiyorlarsa baş tacı, size ne kardeşim kimin nerede ibadet ettiğinden" demediği sürece barış gelmeyecek. "Camilerimizde ezan tabi susmasın, cemevinde de cem durmasın dediğimiz" zaman barışın ilk adımı atılacak."

PARA ONLARDA AMA YÜREK BİZDE

Barış için farklı özelliklere sahip insanların birbirlerini anlamasının bir zorunluluk olduğunu yineleyen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, savaştan para kazanan insanların varlığına işaret etti. ABD'nin savunma harcamalarına harcadığı paranın 598 milyar dolar olduğunu aktaran Atıcı şunları söyledi: "Bize "Suriyeli sığınmacıları göndermeyin" diyerek 3 milyar Avro gönderdiklerinde ne kadar büyük bir rakam olduğu konuşulmuştu bütün dünyada. Bir de ABD'nin sadece silaha harcadığı 598 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu hayal edin. Şimdi siz kalkacaksınız dünyada barış isteyeceksiniz. Silah tüccarları bu parayı nasıl elde edecekler? Karşımızdaki gücün büyüklüğünü de bu gücün yüreğinin olmadığını da görmek zorundayız. İşte o yürek bizde var. Para onlarda olabilir ama bu inanç, bu siyasi duruş, bu yürek bizde var arkadaşlar. Barış için işte bu yürekleri birleştirmeliyiz."

Cihan

CHP Milletvekili Atıcı: Herkes cinsel yaşamına kadar fişlenecek

CHP Milletvekili Atıcı: Herkes cinsel yaşamına kadar fişlenecek

CHP Milletvekili Atıcı: Herkes cinsel yaşamına kadar fişlenecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim