• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Malatya İl Başkanlığı, ek ücret yansıtılan faturayı yaktı

CHP Malatya İl Başkanlığı, ek ücret yansıtılan faturayı yaktı
CHP Malatya İl Başkanlığı'na ait elektrik faturasına 108 TL'lik enerji tüketim bedeline ek olarak; vergi, TRT payı, enerji fonu adıyla 91 TL ek ücret yansıtıldı.

CHP Malatya İl Başkanlığı'na ait elektrik faturasına 108 TL'lik enerji tüketim bedeline ek olarak; vergi, TRT payı, enerji fonu adıyla 91 TL ek ücret yansıtıldı. İl Başkanı Enver Kiraz, il yönetimiyle birlikte dağıtım şirketi önünde faturayı yaktı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, il yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte, Aksa Dağıtım Şirketi Malatya Hizmet Binası önünde elektrik faturasındaki ek ücretleri protesto etti. Kiraz, burada yaptığı açıklamada, enerji zamları ile faturaya enerji tüketiminin dışında yansıtılan ek ücretlerle dar gelirli, asgari ücretle geçinen insanların soyulmasına tepkili olduklarını belirtti. Kiraz, 2016 yılı Ocak ayında yapılan bir düzenlemeyle soygunun faturalar üzerinde bütünleştirilerek devam ettiğini vurguladı. Kiraz, şöyle dedi:

"Arkadaşlar, bu bizim partimizin faturası. Bütün vatandaşlarımızın faturası böyle. Bu faturada ödenmesi gereken bedel 108 TL. Yalnız bizim ödediğimiz para 199 lira. Burada 90 lira fazladan para ödüyoruz. Dağıtım bedeli adı altında 51 TL para alındığı görülüyor. Bu dağıtımın nasıl yapıldığını bilmeden, insanlar ödeme yapmak durumunda kalıyor. Bu yeni düzenlemeyle birleştirilmiş olan bir bedel. Bu farklı kesintiler de var. Elektrik tüketimi 21 TL olarak görülüyor. Dolayısıyla bu para içinde hem devlet hem de şirketler kâr ediyor. Ekstradan alınan vergiler ve katkı paylarıyla vatandaşımız soyulmaya devam ediliyor. Enerji Fonu'na katkı payı alınıyor. Nereye harcandığını ve ne için harcandığını bilmediğimiz bir para. TRT için katkı payı alınıyor. Bu devirde, devletin televizyonu da olsa bir televizyona para aktarmak kadar saçma bir durum olamaz. Hele bu televizyon kanalı, devletin kanalı olmaktan çıkmış, hükümetin kanalı olmaya dönüşmüşse buna da tepkimizi ortaya koyuyoruz. Bu paranın da bizlerden alınmasına karşıyız. KDV adı altında yüzde 18 ücret alınıyor." diye konuştu. Kiraz, daha sonra il başkanlığı binası için düzenlenen faturayı yaktı.

CHP Malatya İl Başkanlığı, ek ücret yansıtılan faturayı yaktı

CHP Malatya İl Başkanlığı, ek ücret yansıtılan faturayı yaktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim