• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Lideri Kılıçdaroğlu o isimlere isyan etti

CHP Lideri Kılıçdaroğlu o isimlere isyan etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı önyargılar olduğunu belirterek, " Kadın erkek eşitliğine inanmış, bir sürü enstitüler kurmuş bir bilim adamına neden bu önyargı?"ifadeleriyle sert eleştiride bulun

Salonda çok sayıda inanç kuruluş temsilcilerin konuşmalarını dinleyen ve notlar alan Kemal Kılıçdaroğlu, "Toplantının formatıyla ilgili görüş belirtenler oldu. Bana göre bu toplantının formatı çok güzel. Şunun için güzel. Genelde siyasiler gelir konuşma yapar ve giderler, konuşmacıları dinlemezler. Ben ise bunun tam tersini yaptım, önce sizi dinledim.Düşüncelerini açıklayan konuşmacılara teşekkür ediyorum. Biz ne zaman birilerimizi dinlersek sorunları o zaman çözeriz.Türkiye ne çektiyse, biri birini dinlemediği için çekmiştir“ sözleriyle konuşmasına başladı.

 

Salonda konuşma yapan ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını eleştiren Köln Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Müseyip Erdoğmuş'a dönerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Farklı görüşlere saygılıyım. Bir adayımız var ortada. İlk defa oy kullanacaksınız. Benim sizden isteğim, mutlaka sandığı gidin. Sandığa giderken oturup düşünerek, oyumuzu ona göre kullanacağız. Sandıkta kimi isterseniz, oyunuzu da ona kullanın. Sonuçta sizlerin oyu belirleyicidir, sadece benim oyum değil. Sorumlu bir yurttaşın görevi olarak sandığı gidersek, konuşmaya hakkımız olur, 'hem sandığa gitmeyeceğim, hem de konuşacağım' diyen sorumsuz yurttaştır şeklinde konuştu.

“ÖNYARGILARIMIZDAN KURTULMALIYIZ

Bazı seçmenleri Ekmeleddin İhsanoğlu'na karşı önyargıları olduğunu belirten Kılçdaroğlu, İhsanoğlu'nu tanımak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Genelde biz birimize önyargılarla yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'na da bazıları bu anlayışla yaklaşıyor. Neymiş, İslam Konferans İş Birliği Örgütünün bir dönem genel sekreterliğini yapmış. Bazılarının kafasında kocaman soru işareti. 'Bu kesin şeriatçıdır' diyorlar. Neden? Orada görev yaptı diye. Kadın erkek eşitliğine inanmış, bir sürü enstitüler kurmuş bir bilim adamına neden bu önyargı? Hangi gerekçeyle bunlar yapılıyor? Efendim Mısır'da okumuş. 'Mısır'da okumuşsa şeriatçıdır diyorlar.' Adam dünyaca tanınmış bir kimya profesörü. Uluslararası bilim, ilk kez bir Türk'e altın ödül verdi. Bunun da sahibi Ekmeleddin İhsanoğlu. Önce okumamız, tanımamız gerekir. Benimle aynı siyasi düşüncede olmayabilir. Ama ortak paydamız geniş ve büyükse, bu ortak paydayı oluşturabiliyorsak o zaman bir sorun olmamalı. Siyaset, aynı zamanda bir uzlaşma sanatıdır.

Kılıçdaroğlukonuşmasının ardından salondan ayrılırken, Köln'deki havalimanından bindiği uçakla İstanbul'a hareket etti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim