• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iç güvenlik paketiyle ilgili açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iç güvenlik paketiyle ilgili açıklama
TMSF'nin Bank Asya yönetimine el koymasını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bank Asya ile ilgili açıklamalarda buludu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen “Laiklik ve Kadın” panelinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli şefler çıkmasın diye başkanlık sistemi diyoruz” sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Cumhurbaşkanını geçin, benim muhatabım değil” yanıtını verdi. Bank Asya yönetimine el konuylması ve 'İç Güvenlik Paketi'  ile ilgili ise "Kimsenin can ve mal güvenliği olmadığının göstergesi" yorumunu yaptı. 


'12 EYLÜL DARBE YASALARINI TAHAKKÜM ETMEK İSTİYORLAR'

Kılıçdaroğlu, İç Güvenlik Paketine ilişkin Başbakan Davutoğlu’nun “Ey Kılıçdaroğlu sen ana muhalefet partisi lideri misin yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin?” ifadeleriyle ilgili ise şunları dedi: “Davutoğlu’nun İç Güvenlik Yasa Teklifiyle ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü kendisi başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik eden biz değiliz yasayı çıkaranlardır toplumu tahrik edenler. Siz silahla ateş edene bir yıl, sapan kullanana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik eder ve doğru değildir. Ayrıca telefonların dinlenmesi, kişilerin savcı mahkeme kararı olmaksızın göz altına alınması, bunlar doğru değil. Kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemeler de var teklifte, bunlar da doğru değil, bunların hiçbirisini kabul etmiyoruz. 
Biz demokrasiyi, insan haklarını istiyoruz. Anayasaya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Almanya’da, Fransa’da, İngiltere’de, Amerika’da, Japonya’da insan hakları için tanınan yetkiler, güvenceler neyse aynısını Türkiye’de de istiyoruz. Kendi ülkemiz üçüncü sınıf bir demokrasiye layık bir ülke değildir. Biz darbelerden çok çektik, AKP Hükümeti darbe yasalarını ortadan kaldırmak değil, 12 Eylül darbe yasalarını tahakküm etmek istiyor. O nedenle biz buna karşı çıkıyoruz. Toplumu tahrik etmek gibi bir düşüncemiz asla ve asla söz konusu değil.”

'TÜRKİYE’DE HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL EMNİYETİ YOK'

Kılıçdaroğlu, TMSF’nin Bank Asya’nın çoğunluk hisselerine el koymasıyla ilgili soru üzerine de, “Türkiye’de hiç kimsenin can ve mal emniyeti yoktur. Herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlardan tipik bir örnektir, 12 yaşındaki bir çocuğun vurulması da can güvenliğiyle ilgili tipik bir örnektir” diye konuştu.

SOL PARTİLERLE İTTİFAK

ÖDP Genel Başkanı Alper Taşı’ın solda birlik açıklamalarına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, “ÖDP’nin Sayın Genel Başkanının düşüncelerini ben de okudum, bir düşüncedir saygı duymamız gerekir” dedi. CHP Lideri, böyle bir konunun şu anda gündemlerinde olmadığını ifade etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim