• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret iddiası

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret iddiası
CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretten vergi alınmayacağını, rakamın ise 1500 TL'ye çıkarılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretten vergi almayacaklarını, net 1500 lira olacağını söyledi. Seçmden sandığa giderken iki kez değil üç kez düşünmesini isteyen Kılıçdaroğlu, yoksulluğu 4 yıl içerisinde bitireceğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kuvayı Milliye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, Balıkesir’de olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek, seçimlerde umudunun halk olduğunu ifade etti.

8 Haziran'da yeni tarih yazacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, yurttaşlara seslenerek, sandığa giderken bir değil iki değil üç kez düşünmelerini istedi. AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu ve ülkeyi yönettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim hangi sorunumuzu çözdüler. Size tablo sunacağım, sandığa giderken bu tabloyu bütün vatandaşların dikkatle hafızalarında tutmalarını istiyorum. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Açlık sınırında olan 1 milyon nüfusumuz bulunuyor. Özgürlüğü elinden alınmış medyamız, korkudan sesini çıkaramayan iş dünyası, 'ben hak arıyorum' diyenin karakola götürüldüğü düzen var. Sandığa gideceksiniz 7 Haziran'da, bakacaksınız, gülen, onurlu yüzle bakacaksınız ve bir altı oku göreceksiniz orada. Büyük bir keyifle altı oka mührü basacaksınız ve göreceksiniz Türkiye'yi farklı, huzurlu bir ülke yapacağız. Sözümüz söz."

"4 YILDA YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİM" 

Kılıçdaroğlu, 13 yılda yoksulluğun bitirilemediğini ileri sürerek 17 milyon çocuğun, gencin, yaşlının açlık sınırında yaşadığını iddia etti. 4 yılda Türkiye Cumhuriyetinde 'ben yoksulum' diyen tek bir ailenin bile kalmayacağına dair söz veren Kılıçdaroğlu, her ailenin, her yoksul ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını söyledi.

Sağ elin verdiğini sol el görmeyeceğini, vatandaşın onuruyla sosyal devletin koruması altında olacağını belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini, Kübra bebeğin açlıktan ölmeyeceğini, sosyal devletin güçlü olacağını ifade etti. Refahı bütün millete yayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu rakamı unutmayın. Yıl 2002. Türkiye nüfusunun yüzde 1’i Türkiye servetinin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, toplam servetin yüzde 54'üne sahip. Neden 17 milyon yoksulumuz var. Sebep rantlar, bir yerde toplanıyor. Paralar bir yerde toplanıyor, açlığı, sefaleti vatandaş çekiyor. Biz insanımızını kucaklıyoruz, her evde tencere kaynasın istiyoruz, 'onurlu Türkiye'nin onurlu yurttaşlarını ayağa kaldıracağız' diyoruz. Açta açıkta kimse kalmayacak. Huzurlu Türkiye'yi onurlu Türkiye'yi birlikte kuracağız. Benim için siyaset zenginleşme aracı değildir halka adanmışlıktır. Bir yerde vatandaş yoksulsa, çocuk açsa, sorunu varsa, bir evde tencere kaynamıyorsa o ev benim evimdir, önce onun sorununu çözeceğim yandaşımın değil. Asgari ücretle çalışanlar var aranızda. Ayda 949 lira alıyorsunuz. Asgari ücretle, kira, çocukların okul masraflarını, mutfak yakıtını ödüyorsunuz, kışlık yakıtı alıyorsunuz ve '3 çocuk yap' diyorlar. Biz ne diyoruz, CHP diyor ki, asgari ücretten vergi almayacağız. Net 1500 lira olacak, nokta. Bir daha söylüyorum Ankara'dakiler de duysunlar, asgari ücretten vergi almayacağım net 1500 lira olacak.

"İHL'LERİ KURAN CHP'DİR"

İmam hatipleri kuran CHP’dir. Bizim için kimsenin etnik kimliğinin önemi yoktur. Bizim için önemli olan insandır. Sizin ikinci eviniz CHP’dir unutmayın bunu.

Emekli bayramlarda kaçıyor parası yok. Emekliye bayramda ikramiye dedik. Koro halinde itiraz ediyorlar. Kaçak saraya gelirken para var da emekliye gelince mi para yok.

Diyorlar ki vatandaşın durumu iyi. Borç batağında olan kişi sayısı 5 milyon. 1 milyon kişi zamanında ödeme yapılamıyor.

Kredi kartı borçlarının faizlerinin yüzde 80’nini sileceğiz. Bunun kaynağı ne diyorlar.

"KAYNAĞI NEREDE DİYE SORANLARA"

Kaynağını nereden bulacaksınız diyorlar. Devletin mazottan zararı yok. Sen elması, yakutu vergiyi sıfırladın. Sen pırlantadan vergiyi sıfırladıysan ben de mazottan vergiyi sıfırlayacağım.

17 milyon yoksul var diyorum sen çıkarmıyorlar. 1 milyon üzerinde açlık sınırında olan var diyoruz ses çıkarmıyorlar.

Kaynağı bulacağız, halka dağıtacağız. Türkiye kaynakları itibariyle bütün sorunları çözecek güçte.

Eksik olan temiz siyaset. O yüzden temiz ahlak yasası çıkaracağız.

Suriyelilere 5 milyar dolar verirken sana kaynak mı sorduk, kaçak saray yaparken kaynak mı sorduk.

Emekliye gelince mi kaynak aklına geldi.

Sizden 4 yıllık süre istiyorum. 13 yılda yapamadılar, 4 yılda yoksulluğu, açlığı sıfırlayacağım."

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim