• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

CHP Lideri: Eğer erkeksen karşıma çık

CHP Lideri:  Eğer erkeksen karşıma çık
Kemal Kılıçdaroğlu tatilden önce Meclis'te son grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Erdoğan'a açık çağrıda bulundu. "Erkeksen televizyona çıkalım" diyen Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili Erdoğan'ın iddialarına da bir sayfalık bir rapor ile yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Türkmenlere silah gittiği yok. Silahlar El kaide ve IŞİD militanlarına gidiyordu. Neden gizlilik kararı koydular. Vatandaş öğrenmesin diye. Ama artık vatandaş biliyor. 

GAZZE'DE İNSANLAR ÖLÜYOR YAKITI BUNLAR VERİYOR

Gazze'de insanlar öldürülüyor yakıtı bunlar veriyor. İsrail ile ticari ilişkilerini kestin mi, hayır... Hiç bir şey yapmıyor. İsrail'e ders mi vermek istiyorsun, Kürecik'teki radarı kapatırsın. Yapabilir mi? Kürecik'in yanına bile gelmiyor. O NATO'nun diyor. Yine yalan söylüyor. 2014 sonunda bu NATO'ya devredilecek. Daha NATO'nun değil. 

KÜRECİK'TEN İSRAİL'E İSTİHBARAT GİDİYOR

10 Şubat 2012'de ABD ve İsrail tatbikat yapıyor. Kürecik istasyonu ile İsrail'deki benzerinin haberleşme konusunda aksama var mı yok mu test ediliyor. Her türlü bilgi oraya aktarılıyor. Oraya istasyon neden kuruldu çok iyi biliyoruz. İran-İsrail gerginliği nedeniyle İran'dan atılacak bir füzenin önceden bildirilmesi için. Kurulma nedeni bu. NATO'nun falan da değil. Ama yüreği yetmez yapamaz bunu. Sadece konuşur. KOnuşmak değil iş yapmak gerekir. Adam gibi cezalandır hep beraber arkanda duralım. Erdoğan sözünde durdu ve Kürecik'i kapattı deriz. Eyvallah. Ama yapamaz. 

BM GÜVENLİK KONSEYİNE ÇAĞRIYI ÜRDÜN YAPTI

BM Güvenlik konseyi toplandı. Çağrıyı kim yaptı? Ürdün yaptı. Türkiye hala konuşuyor. 

Bir buçuk milyon Suriyeli Türkiye'de... Bir dram yaşanıyor. Bunları kendi vatanından kim etti? Neden Suriye'den ayrıldılar? Silahla oraya militan sokan hangi ülkeydi? Yazık değil mi? 

Her yerde dram var ama sadece konuşuluyor. El Kaide militanlarına silah gönderiliyor ki kan daha fazla aksın. Hepimizin oturup düşünmesi lazım. Ne oluyor bu ülkede dememiz lazım. Koskoca Türkiye böyle mi olacaktı?

OYUN KURUCUYUZ DİYORLARDI, DÜNYANIN OYUNCAĞI OLDULAR

Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Dünya dalga geçiyor. Dünyanın oyuncağı oldular. Ben üzülüyorum. Temsil ettikleri makam Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlık ve Dışişleri koltuklarıdır. 

Mavi Marmara olayından sonra da atıp tuttular. Sonra OECD üyeliğinde vetoyu kaldırdılar. Hani siz karşıydınız. Ne söylediler, ne yaptılar? Doğruları bu millete anlatmak zorundayız. 

Eğer anlatabilirsek Türkiye'de çok şeyi değiştirebiliriz. 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN EKMELEDDİN BEYE DESTEK VERELİM

Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Ekmeleddin Bey ortadoğu sorunlarını çözümü açısından çok önemli bir fırsat sunuyor. Ortadoğu'da İslam dünyasında Batı'da bir ağırlığı var. Sözü dinlenen bir isim. Önemli bir fırsatı yakaladık. Türkiye eğer Ortadoğu bataklığından çıkmak istiyorsa, saygın bir ülke olmak istiyorsa tercihini Ekmeleddin Bey'den yana kullanmak zorundadır. Eğer bunu başarırsak Ortadoğu'daki rolümüz daha saygın olacaktır. 

57 ülke üzerinde ağırlığı olan birini istiyorsan tercihimiz açık yönümüz bellidir. Ekmeleddin İhsanoğlu beyden yana oyumuzu kullanmak zorundayız.

ERDOĞAN'A DİYARBAKIR'A GİT ÇAĞRISI

Diyarbakır'dan gelen bir davet üzerine Diyarbakır'daki STK'ların toplantısına katılmıştım. Çok sayıda sivil toplum yöneticisi vardı. Akıllarına gelen bütün soruları sordular. Biz de bütün samimiyetimizle cevap verdik. Erdoğan dedi ki, "Kılıçdaroğlu Diyarbakır'a gitti bir otelde konuştu."

Hayatımda duyduğum en saçma şeylerden bir tanesi. Nerede konuşacaktık ya? STK davet etti sorular sordular. Çözüm süreci konusunda düşüncelerimizi sordular. Anlattık düşüncelerimizi. Çok rahatsız olmuş beyefendi. Efendim biz sorunu çözeceğiz şu CHP karşı çıkıyor yapamıyoruz kozu elinden alındı. Beyefendi bu yüzden rahatsız oldu. Eğer sen benim yaptığımı yapabilirsen seni kutlayacağım. Sen de o davete o STK'ların davetine icabet et, seni de çağırırlar. Git sen de aynı otelde, ama istersen meydanda,onlar sana soru sorsun sen de cevap ver. Yapabilir misin?

BUNU YAPMAK İÇİN YÜREK LAZIM YÜREK

Bunu yapmak için adama yürek lazım yürek! Cesaret lazım. Olaylara adam gibi bakmak lazım. Sorunları çözmede samimi olmak lazım. İçten pazarlıklı olmamak lazım. Biz böyle bir partiyiz. Evet gittim konuştum. Bütün sorulara da yanıt verdim. Şimdi sıra sende cesaretin varsa git. Ama istiyorsan havuz medyasından adamlarını götür.  Havuz deyince arkadaşlar itiraz ediyor, havuz gülzel bir şey diyorlar. Haram medyası o... 

Şimdi sana söylüyorum. Yüreğin varsa davetlisin sen de git sorulara cevap ver. 

KADDAFİ'Yİ SIRTINDAN BIÇAKLADILAR

Libya ile ilgili Dışişleri bakanlığı "Aman Libya'ya gitmeyin" diye bir açıklama yaptı. Kıbrıs barış harekatının yıl dönümünü yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanı gitti. Bizim arkadaşlarımız da gittiler. Kıbrıs ve Libya arasında özel bir dostluk vardı. Batılılar bize yakıt vermediler, jetlerimize tekerlek vermediler. Bütün bunları aşmamıza yol açan rahmetli Kaddafi idi. Bütün alanlarını bize açtı. Yakıt yolladı yedek parça yolladı. Özel bir dostluk oluştu. Ama bunlar geldiler Kaddafi'yi sırtından bıçakladı ve linç etti. Davutoğlu bavuluna para doldurup Kaddafi öldürülünce koşa koşa Libya'ya gitti. Acaba bir şey kapar mıyız diye. Suriye'den sonra oraya da felaket geldi. Kime kardeşim dediyse ona felaket getirdi. O yüzden inşallah bana kardeşim filan demez. 

Bugün grup toplantısı yapmış. Önceden de açıklamış. Kılıçdaroğlu ile ilgili film göstereceğim diye. Biz de merak ettik. Oğlumla paraları sıfırla demedim. Rüşvet yemedim haram yemedim. Acaba nedir diye merak ettim. Meğer Savaş Ay bir program yapmış onu gösterdi. Ben yapıyorum ya onun malları nasıl götürdüğünü izletiyorum. O da beni taklit etmiş. 

BEN ŞEREFLİ OLMAYI BABAMDAN ÖĞRENDİM

Diyor ki, "Gafil Kılıçdaroğlu şerefli ol onurlu ol ecdadından dik durmayı öğren" diyor. 

Ben şerefli olmayı babamdan öğrendim. Çünkü haram lokma yemedim. Omurgalı olmayı ailemden çevremden ve arkadaşlarımdan öğrendim. Öğretmenlerimden öğrendim omurgalı olmayı. Ecdadımdan dik durmayı öğrendim. Çünkü ben hiçbir zaman bizim askerin başına çuval geçirilirken çarketmedim. Çarketmedim. Bu nitelikler sende var mı acaba ben onu merak ediyorum. 

ŞEREFTEN BAHSEDİYOR... HANGİ ŞEREF?

Yalan desek kimse eline su dökemez. Şereften bahsediyor... Hangi şeref... Herhalde bir arkadaşı Şeref var ondan bahsediyor. Omurgadan bahsediyor. Omurgan yok ki. Bugün söylediğini yarın yalanlıyor. Eşini ailesini çocuklarını kişisel kariyeri için kullanıyor. Yalanın büyük ustası. Eyvallah. Bütün dünya biliyor bunu. 

RAHŞAN AFFI KURTARDI İDDİASINA CEVAP

Diyor ki, "Kılıçdaroğlu'nu Rahşan affı kurtardı" diyor. Bu benimle ilgili bir şey arıyor tabi. 27 buçuk yıl bürokraside çalıştım. Maliye bakanlığında bir şey yok, Bağkur'da bir şey yok, hesap uzmanlığı döneminde bir şey yok. SSK genel müdürlüğüne bakıyorlar bir olay hazırlanıyor. 11.11.2008... Teftiş kuruluna bir görev veriliyor. Bütün inşaat ihalelerini inceliyorlar. 21 Haziran 2010'da bir rapor ortaya çıkıyor. Tek sayfalık bir metin. Yalan yok. İşte belgesi. Her tarafı inceledik diyorlar. Sonunda diyorlar ki, "Yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığından rapor ve eklerin dosyasında hıfzedilmesini..."

HAKKIMDA ARAŞTIRMA YAPILDI HİÇBİR ŞEY ÇIKMADI

Hiçbir şey çımıyor. Çünkü bana haram yememeyi öğrettiler. Kul hakkına el uzatmamayı öğrettiler. 

Devletin bütün imkanların elinde. Bir Kasımpaşalı gibi söyleyelim. Erkeksen, senin istediğin havuz medyasında... Pardon afedersiniz haram medyasında, senin istediğin gazetecilerle, sadece sosyal sigortalar kurumunu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın, istediğin soruyu sor. Arzu ediyorsan yanına Melih Gökçek'i de alabilirsin. Ben sana sadece bir soru soracağım. Sen sınırsız soru sorabilirsin. Her soruya cevabımız var alnımız kirli değil. 

Ben bir soru soracağım. Libya'da gittin insan hakları ödülü aldın. 250 bin dolar para verdiler. Sen dedin ki bunu hayır kuruluşlarına vereceğim. Önceden söyleyim hazırlık yap. Sana soracağım şu. Adam gibi cevap ver. Sen bu 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdin?

EĞER ERKEKSEN...

Çıkabilir mi televizyona? Mümkün değil. Başka bakın çok açık söylüyorum. O istediği kadar soru sorabilir. Ben sadece bir soru soracağım. Eğer erkeksen karşıma çıkarsın. Kıvırmak yok. Arkadan konuşmak yok. 

Sen de arkamdan konuşuyorsun diyorsan davet et yanına geleyim. Yolsuzluklar, İsrail, Suriye konusunda... Hangi konuda istersen konuşmaya gelirim. Çünkü bizim yolsuzlukla, yalan dolanla, malı götürmekle, memleketi pazarlamakla, kişisel kariyer peşinde koşmakla işimiz yok. Biz sadece bu ülkede insanların huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Siyasetin ahlaklı olmasını isitiyoruz. Başka bir isteğimiz yok. 

Hepinize mutlu bir bayram diliyorum. 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim