• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

CHP Kongresinde İl Sekreterinden ‘İli Tanımıyoruz’ Çıkışı

CHP Kongresinde İl Sekreterinden ‘İli Tanımıyoruz’ Çıkışı
CHP İzmir İl kadın Kolları dört adayın yer aldığı listede yeni başkanını seçmek için sandık başına geçti, kongrede İl Sekreteri Sema Özbaş'ın...

CHP İzmir İl kadın Kolları dört adayın yer aldığı listede yeni başkanını seçmek için sandık başına geçti, kongrede İl Sekreteri Sema Özbaş'ın "İl'i tanımıyoruz" çıkışı ise dikkat çekti.

1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından kongre takvimini tamamlayan CHP'de İzmirli kadınlar yeni başkanını seçecek. Kültürpark İzmir Sanat'ta dört adayın yarıştığı listede Nurşen Balcı, Tansel Namlıses, Sibel Parmaksız ve Saniye Bora Fıçı yer alıyor. Kongreye kadın delegelerin yanı sıra P İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ile Atilla Sertel, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Eski İl Başkanı Ülkümen Rodoplu, Parti Meclisi (PM) üyesi Elfin Tataroğlu, CHP Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve çok sayıda partili katıldı.

"İLİN GEÇTİĞİ MAİL RESMİ DEĞİL"

CHP İzmir İl Kongresi için kadın delegeler ve gazeteciler saat 10.00 itibariyle salonu doldurmaya başladı. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından saat 10.00'da başlayacağı ilan edilen CHP kongresinin 2,5 saat gecikmeli başlaması ve adayların da geç gelmesiyle CHP Kadın Kolları İl Sekreteri Sema Özbaş ile basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Basın mensuplarının CHP İzmir İl Başkanlığı'nın saat konusunda geçtiği maili göstermesi üzerine ilginç bir açıklama yapan Özbaş, "İlin geçtiği maili tanımıyoruz. Resmi değil altında imza bile yok bizim kongremiz saat 11.00'de başlayacak. Aslında 11.00'de de başlaması mümkün değil" dedi.

"KADIN KOTASI YOK KARŞI CİNS KOTASI VAR"

Katıldığı çeşitli programlar sebebiyle gecikmeli olarak kongreye katılan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, konuşmasında kadınların siyasetteki önemine dikkat çekti. Kadın ve gençlik kollarının bir partide önemli değilse örgüt başarısının mümkün olmayacağını savunan Yüksel, "Sandık bazında örgütlenmemizi kadınlarımızın desteği ile ortaya koyduk. Her alanda kadınlarımızdan yardım aldık, kadınlarımız olmasaydı yapamazdık. O çalışmaların ardından 24 vekilin 16'sını almıştık burada kadınlarımızın o çalışmalarıyla başardık. Hem evlere girmede, hem derneklerde sokaklarda kadınlarımız çalışıyor. Kadın kotası yok partide karşı cins kotası var bu dönemde. Tüzüğü değiştirdik biliyorsunuz. Kadınlarımız sadece çalışan değil aynı zamanda seçilen olmasını istiyorum. Var mısınız hep birlikte bu kotaya erkeklerin ihtiyacı olacağı bir ortam yaratmaya" diye konuştu.

"BİRBİRİMİZLE DEĞİL AKP'YE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

İzmir'de CHP olarak önemli projelere imza attıklarını ve aynı başarıyı Türkiye'de göstereceklerini ifade eden Yüksel, "Bu kez İzmir il örgütü olarak tüm örgütümüzle hep birlikte kendimiz hedef belirleyeceğiz. Şuan olan oy oranımız en az yüzde 55, sonra yüzde 60. Konya'da AKP yüzde 70 oy alıyorsa, sosyal demokrat kentte neden yüzde 70 alamasın? Hiçbir arkadaşımızın titri ne olursa olsun, kimsenin aleyhinde kapalı toplantılarda bile konuşmayacak. Birbirimizle değil, AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Kırgınlıkları büyütmeyeceğiz. Hemen onu kafanızdan atın. Yerine güzel şeyler koyun. Onları koyalım ki o inançla daha güçlü mücadele edelim. Başarılı olduğumuz illeri tüm Türkiye'ye yayacağız. Önümüzdeki ilk seçimde sosyal demokratları kardeşliği, barışı iktidara taşıyacağız. Kim kazanırsa kazansın hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğimizi söylemek istiyorum, hayırlı olsun" dedi.

"KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN BİRLİK OLUNUZ"

Kongrede söz alan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise birlik mesajı vererek şunları kaydetti:

"Bugün çok önemli bir görev için buradasınız, CHP'nin başarısı için en önde yer alan insanlardır. Kadınların partimizi temsil etmesini çok önemsiyorum. Yıllardır bu partide gençleri afiş asan, kadınları broşür dağıtarak yer aldığını gören zihniyetin son bulmasını kadınların karar mekanizması olmasını istiyorum. Kadınlar yan yana omuz omuza olamıyorlar bunu kabul edin. Kim seçilirse seçilsin birlik olunuz."

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da bütün kadın adaylara destek için geldiklerini belirterek, salondan birlik içinde çıkmaları gerektiğini ve tek hedeflerinin 2019'da iktidar olmak olduğunu ifade etti.

308 DELEGE OY KULLANACAK

Seçimde 308 kadın delege oy kullanacak. Karabağlar 30, Karşıyaka 30, Bornova 28, Buca 28, Bayraklı 20 delegesi ile oy potansiyeli yüksek ilçeler olarak dikkat çekiyor. Divan başkanlığını Parti Meclis Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran'ın yaptığı kongrede mevcut Başkan Nurhan Yanya tekrar aday olmadı.

CHP Kongresinde İl Sekreterinden ‘İli Tanımıyoruz’ Çıkışı

CHP Kongresinde İl Sekreterinden ‘İli Tanımıyoruz’ Çıkışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim