• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP Kadın Kolları Köy Okulları İçin Harekete Geçti

CHP Kadın Kolları Köy Okulları İçin Harekete Geçti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı köy okullarında öğrenim gören ve maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler için...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı köy okullarında öğrenim gören ve maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler için yardım kampanyası düzenleyecek.

Kadın Kolları Olağan İl Kongresi'nin tamamlanmasının ardından bir çalışmalarına hız veren CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanlığı özellikle köy okullarından maddi durumu yerinde olmayan öğrenciler için yardım kampanyası düzenleyecek. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin ortak çabasıyla başlatılacak kampanya ile soğuk kış mevsiminde maddi durum yetersizliği ile bot ve kaban ihtiyacı olan öğrencilere yardımda bulunulacak.

'Köy okullarımız bizim okullarımız" adı altında başlatılacak olan kampanya hakkında bilgi veren CHP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu, amaçlarının gerçekten maddi imkânı olmadığı için mağduriyet yaşayan öğrencilere ulaşmak olduğunu kaydetti. Kastamonu nüfusunun yüzde 60'ının kırsalda yaşadığına dikkat çeken CHP Kastamonu Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Duran Yavuzoğlu;

"Kimse tam olarak bilmese de Kastamonu'muzda özellikle köy okullarımızda eğitim ve öğrenim görmeye çalışan birçok öğrencimiz maddi imkânsızlıklar yüzünden mağduriyet yaşıyor. Kiminin çetin kış şartlarının yaşandığı bugünlerde ayağına giyecek bir botu, üzerine giyecek bir montu bulunmuyor. Arkadaşlarımızla beraber ne yapabiliriz diye düşünürken böyle bir çalışma yapmayı uygun gördük. Tabi ki de tüm okullarımıza aynı anda yetişmek mümkün değil ancak biz yetişebildiğimiz kadar öğrencimize yetişmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada hem Kastamonu'da hem de İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Bursa'da ve diğer şehirlerimizde yaşayan hemşehrilerimizden destek bekliyoruz" dedi.

"İLK ÖĞRENCİLERİ TESPİT EDECEĞİZ"

İlk etapta ihtiyaç sahibi köy okullarına ulaşmak için iş adamları ile iletişim haline geçtiklerini ifade eden Ülker Duran Yavuzoğlu; "Kampanyaya daha fazla destek bulabilmek için İstanbul'daki iş adamlarımızla iletişime geçtik. Bazı iş adamlarımızdan her türlü destekleri vereceklerine dair söz aldık. Bizim amacımız daha fazla iş adamına ulaşarak daha fazla öğrencimize ulaşmak. Bu noktada gerçekten ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizi tespit edeceğiz. Yapacağımız yardımların amacına ulaşması için ince eleyip sık dokuyacağız. Sırf yardım yapma amacıyla değil, gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaşacağız. Köy okullarımızda çok fazla maddi durumu yerinde olamayan öğrencimiz var. Özellikle ilimizde yaşanan çetin kış mevsimi dolayısıyla bot, mont ve çeşitli giyim yardımlarında bulunmayı amaçlıyoruz. Tabi bu konuda ciddi bir destek gerekiyor. Bunun için gelecek yardımları yavrularımıza ulaştıracağız. Buna göre ön çalışmalarımızı başlattık. Yönetim kurulu üyelerimizle beraber şeyden önce sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket edeceğiz. Çünkü hepimiz tek yürek olarak çalışmak zorundayız. Kastamonu'nun en ucra köşesinde maddi durumu düşük ve eğitimine devam edemeyen bir yavrumuz varsa toplum olarak bundan hepimiz sorumluyuz. Hiçbir menfaat beklemeden, yardımlaşmayı şova dönüştürmeden çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Köy Okulları İçin Harekete Geçti

CHP Kadın Kolları Köy Okulları İçin Harekete Geçti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim