• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısı ile CHP Kayseri Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse;...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısı ile CHP Kayseri Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; "Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam, çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir" dedi.

CHP Kayseri Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile program düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK üyeleri, İstanbul, Ankara ve İzmir kadın kolları başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Düzenlenen programda Atatürk Anıtı'na çelek sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihi hakkında bilgiler vererek, "Bugün dünyanın kadınlar günü olarak kutladığı, bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak dünya emekçi kadınlar günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart. 8 Mart'ın kökenine atıf yaparak 1857 yılının 8 Mart'ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları 40 bini bulan emekçi kadınlarımızın manevi şahıslarında saygı ile selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz. 8 Mart'ın derinliğini anlamaya çalışırken kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz Mart ayının önemine de değinmek istiyorum. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılının 1 Mart'ında Latife Hanım'ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirerek o dönemim koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlatıyoruz" dedi.

9 Mart'ta Türkiye genelindeki bütün kadınları haksızlığa, hukuksuzluğa, şiddete karşı kurban edilen kadınlar için oturma eylemine davet eden Köse, "Hukuksuzluğa, şiddete kurban ettiğimiz kadınlar için saat 13:00 ve 16:00 saatleri arasında oturma eylemine davet ediyorum. Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde kardeşçe ve insanca yaşamak hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam, çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek. İlla ki kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından CHP heyeti kokart ve karanfil dağıtarak kadın işletmecilerin işyerlerini gezdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim