• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Kadın Kolları Başkanınından Kadına Şiddete Tepki

CHP Kadın Kolları Başkanınından Kadına Şiddete Tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın kadın şiddetine dikkat çekerek, "Biz kadınlar artık susmayacağız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın kadın şiddetine dikkat çekerek, "Biz kadınlar artık susmayacağız" dedi.

Geçtiğimiz yıl kadına yönelik şiddetin mağduru olan 269 kadın kocası ya da sevgilisi tarafından öldürüldü. Her geçen gün kadına yönelik şiddetin arttığına dikkat çeken CHP Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın, tüm siyasetçileri ve hukukçuları göreve çağırarak, "Kadına yönelik şiddetin korkutucu boyuta geldiği ülkemizde biz kadınlar artık yeter diyoruz. Yıllardır artarak süren egemen cinsiyetçi söylemin son noktasındayız. Biz kadınlar artık yaşam haklarımız için gereken tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz. Tüm siyasetçileri hukuk insanlarını sorumluğu olan herkesi göreve çağırıyoruz" diye konuştu.

Kadınlar olarak artık susmayacaklarını söyleyen Zuhal Işın, "En demokratik, en yaşamsal kavram olan, "Kadın -Erkek" eşitliğine inanmayan, hukuku yok sayan bu dayatmacı zihniyet, kaba kuvveti tetikleyerek toplum vicdanını paramparça etmektedir. Bugün yaşanılan gerçek budur. Artık dayanacak gücümüz kalmamıştır. Geçtiğimiz yıl 269 kadın, erkek şiddeti sonucu öldürülmüştür . Bu kadınları öldürenler sözüm ona onları seven erkeklerdir. Sizler de bir ananın evladısınız sizin de kardeşleriniz, çocuklarınızın anneleri onlar, eşiniz ve yol arkadaşınız onlar. Sizden ayrıldıkları için öldürdüğünüz şiddet gösterdiğiniz kadınlar gibi. Biz kadınlar artık susmayacağız ve istediğimiz her yerde olmaya devam edeceğiz. Biz kadınlar direne direne yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Kadın Kolları Başkanı Işın, açıklamasının sonunda eşlerine sahip çıkan kocaları da unutmayarak, "Tüm yürekli kadınlara, onları seven, koruyan tüm yürekli erkeklere selam olsun" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim