• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

CHP İzmir'in başına 12 oy farkla Alaattin Yüksel geldi

CHP İzmir'in başına 12 oy farkla Alaattin Yüksel geldi
CHP İzmir il kongresi yapıldı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede, Alaattin Yüksel ile Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar yarıştı.

CHP İzmir il kongresi yapıldı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede, Alaattin Yüksel ile Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar yarıştı. Sandık sonuçlarına göre adaylardan Yüksel 281, Kavalar 269 delegenin oyunu aldı. Bu sonuçla Yüksel, üçüncü kez CHP İzmir İl Başkanı oldu. Yüksel, partide genel başkan yardımcılığı, İzmir milletvekilliği ve parti meclisi üyeliği görevlerini de yürüttü. Sonuçların açıklanmasından sonra açıklamalarda bulunan Alaattin Yüksel, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Nevzat Başkan kazansaydı da birlikte çalışacaktık, şu anda da birlikte çalışacağız. Zaten kendisi ilçe başkanımız. Çalışmaya da yönetim kurulundan başlayacağız." dedi. Nevzat Kavalar da, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Parti hepimizin. Herkes partinin ileriye gitmesi için çalışacak. Tebrik ediyorum." dedi.

Alaattin Yüksel, kongre salonuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte girdi. Kocaoğlu ve Yüksel, salonun çevresini dolaşarak, tribünleri ve saha içindeki delegeleri selamladı. İlçe belediye başkanları da Yüksel'i selamlamak için sıraya girdi. Diğer aday Nevzat Kavalar, "İşte örgüt, işte başkan" sloganlarıyla salona girdi. Kavalar tribünleri selamlarken, "Örgüt seninle, durma ilerle" sloganı atıldı. Bazı milletvekilleri, alkışlayarak ve sarılarak Kavalar'a destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın divan başkanlığını yaptığı kongrede, zaman zaman gerilim de yaşandı. Tezcan, konuşmasında özgürlük ve demokrasi vurgusu yaparak, "Özgürlük ve demokrasi sorunumuz var. Silivri zindanları hala gündemimizde. Sanki bugüne kadar ellerindeki iktidar gücünü zorbaca kullanmaları yetmiyormuş gibi bütün gücü tek bir kişinin elinde toplayacakları gayrimeşru düzeni yerleştirme gayreti içinde olduklarını biliyoruz. Bağımsızlık, özgürlük, demokrasi alanında bütün olumsuzları yırtıp atacak, Türkiye'nin çıkışını sağlayacak CHP var." dedi.

'KİMSE İZMİR'İ KÖPEKSİZ KÖY SANMASIN'

Başkan Kocaoğlu ise iki adaya da başarılar dileyerek, "Açık ve net söylüyorum ki bazıları Ankara'dan il başkanını, ilçe başkanlarını, kurultay delegelerini, belediye başkanlarını aradığı saate kadar kongrede taraf olmadım. Namusum üzerine ant içerim. Haydi taraf oldunuz, haydi politika yapıyorsunuz, saygı duyuyorum. "İzmir Aziz Kocaoğlu'na mı kalacak?', "İzmir'i Aziz Kocaoğlu mu dizayn edecek?" dendi. Bizim böyle bir iddiamız yok. Biz hem örgütümüze hem İzmirli hemşehrilerimize, yaşadığımız sürece minnettar kalacağız. Siyasette önce ülke, sonra parti, sonra senin menfaatin gelir. İzmir'in adresini bilmeyenler, İzmir'le ilgili olmayanlar, CHP ile alakası olmayanlar kalkıp İzmir'i dizayn etmeye kalkamaz. Kimse İzmir'i köpeksiz köy sanmasın. İzmir'in sahibi Aziz Kocaoğlu değil, İzmir'in sahibi CHP delegeleri de değil, 4.5 milyon İzmirli'dir. 4.5 milyon İzmirli bize sahip çıkıyor. Listede seçilecek yere koyulup da milletvekili olup kükremenin, ön seçimden çıkanlara saygı duyuyorum ama kontenjandan gelenlerin İzmir'i dizayn etmeye hakkı yoktur." diye konuştu.

Kocaoğlu'nun kontenjan milletvekillerine yönelik sözlerine, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan cevap verdi. Özkan, "Ben altı yıl cezaevinde yattım. Evet, ben kontenjandan geldim. Aziz Bey sana soruyorum, hangi ön seçimden çıktın geldin? Böyle başarılı işler yapmış bir kişinin, böyle bir açıklamasını kınıyorum. 40 yıllık arkadaşınızı il başkanı yapmak için bunları konuşmanızı kınıyorum. Sayın Kocaoğlu, bu açıklamalarınızla nasıl olur da genel merkezin iradesini ayaklar altına alırsınız?" dedi.

Milletvekili Özkan'ın bu sözlerine bazı partililer, kürsüye çıkarak tepki gösterdi. Özel güvenlik görevlileri, kürsünün önünde tedbir aldı. Salondakiler, "İzmir Aziz'dir, Aziz kalacak" sloganı attı. Bunun üzerine Özkan, "İzmir CHP'dir, CHP kalacak." dedi. Bu slogan üzerine salon gerildi. Yumruklarını sıkıp kürsüye yürüyenler oldu. Kavga çıkması. sağduyulu partililerin araya girmesiyle önlendi. Divan Başkanı Tezcan, kongreye 10 dakika ara verdi.

YÜKSEL, DÜNDAR VE GÜL'Ü ANARAK BAŞLADI

CHP İzmir İl Başkan adayı Alaattin Yüksel, konuşmasına cezaevindeki gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü anarak başladı. Yüksel, "Göreve geldiğimde, partiye günde yedi haciz geliyordu. "CHP zengin bir il başkanı buldu, borçlarını öder." dediler. Sazını samanı al da gel dedik, her partili 1 lira verdi, piknik yaptık. Sekiz il genel meclis üyemizi 34'e çıkardık. Borçları ödedik, bugünkü il başkanlığı binasını satın aldık. 10 yıl sonra yeniden il başkanlığı görevine çağrıldım. 400'e yakın imzayla il delegeleri çağırdı. 30 ilçeden aldığım bu çağrıya, güveninize teşekkür ediyorum. Bu göreve hazırım. Birlikte yönetmeye var mısınız? CHP'yi başarıdan başarıya taşımaya var mısınız? AKP zulmü, inanılmaz boyutlara ulaştı. Hep birlikte mücadele edip eyleme geçeceğiz. İlk il başkanı seçildiğimde 32 arkadaş, üç ayrı listeden yönetime girmişlerdi. Ben de birçoğunu tanımıyordum ama o arkadaşlarımızla üç yıl boyunca bütün kararlarımızı oybirliğiyle aldık. Sandık bazlı örgütlenme modeline ağırlık vereceğiz." şeklinde konuştu.

YÜKSEL 12 OY FARKLA KAZANDI

Oylama, saat 01.00'de başladı. Kongreyi, 12 oy farkla Alaattin Yüksel kazandı. Yüksel 281 delegenin oyunu alırken Kavalar 269 oyda kaldı. Yüksel, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Nevzat Başkan kazansaydı da birlikte çalışacaktık, şu an da birlikte çalışacağız. Zaten kendisi ilçe başkanımız. Çalışmaya da yönetim kurulundan başlayacağız." dedi. Kavalar da, "Yarışın kaybedeni kazananı yok. Parti hepimizin. Herkes partinin ileriye gitmesi için çalışacak. Tebrik ediyorum." diye konuştu. Nevzat Kavalar, Bornova ilçe başkanlığından istifa etmeyeceğini de duyurdu.

CHP İzmir'in başına 12 oy farkla Alaattin Yüksel geldi

CHP İzmir'in başına 12 oy farkla Alaattin Yüksel geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim