• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP İzmir 'Umut Nöbeti'ne gidiyor

CHP İzmir 'Umut Nöbeti'ne gidiyor
CHP İzmir İl Başkanlığı, Silivri Cezaevi'ne "Umut Nöbeti" tutmaya gidiyor.

CHP İzmir İl Başkanlığı, Silivri Cezaevi'ne "Umut Nöbeti" tutmaya gidiyor. İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri, 23 Şubat 2016 Salı günü Silivri'de olacak,

Can Dündar ve Erdem Gül'ün de tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi önünde "Umut Nöbeti" tutacaklarını söyleyen CHP İl Başkanı Yüksel, "İzmir, farklı kültürlerin ve inanışların hoşgörü ve barış içinde yaşadığı, özgürlükten ve birlik içinde yaşamdan taviz vermeyen bir kent. Bu anlamda dünyanın en özel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Demokrasi, barış ve özgürlük söz konusuysa İzmir, Türkiye'nin bu konudaki başkentidir adeta. AKP iktidarıyla birlikte yok olmaya başlayan huzur ve özgürlüğümüze müdahaleler o boyutlara geldi ki işi haber vermek, doğruyu duyurmak olan gazetecilerimiz, işlerini yapıyorlar diye tutuklanmaya, baskı görmeye ve işsiz kalmaya başladılar. Bu konuyu her fırsatta dile getirmeye, AKP'yi uyarmaya devam ediyoruz." dedi.

'BAŞKANLIK HESAPLARINDAN VAZGEÇİN'

Alaattin Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu başkanlık hesaplarından, ülkemize sürekli yeni düşmanlar kazandırmalarından, bu yolsuzluk ve rüşvet düzeninden vazgeçmelerini söylüyoruz ama onlar halkı rahatlatmak, ülkeye huzur getirmek yerine baskıları arttırmayı, gazetecileri susturmayı tercih ediyorlar. Elbette bunlara dur diyecek, bu düzeni yıkacak ve korkmadan bu zihniyetle mücadele edecek en güçlü kurum CHP'dir. İşte tüm bu iktidar baskısına boyun eğmedikleri için bugün cezaevinde olan Can Dündar ve Erdem Gül'e destek olmak amacıyla Silivri'ye gidiyoruz. İl yönetim kurulumuzla birlikte 23 Şubat Salı günü Silivri Cezaevi'nin önünde Umut Nöbeti tutmaya başlayacağız. İzmir'in özgürlük ve adalete verdiği önemi, gazetecilerimizin haksız yere tutuklu kaldığını ve AKP'nin bitmek bilmeyen baskılarını bir kez de Silivri'den haykıracağız. Bu baskılar devam ettiği, toplumun tüm kesimindeki insanlarımız korkuyla bezdirilmeye, sindirilmeye çalışıldığı sürece de Türkiye için daha fazla adalet, daha çok özgürlük istemeyi sürdüreceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim