• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı elleriyle toprağa vermiş bir kişi olarak biz de...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı elleriyle toprağa vermiş bir kişi olarak biz de benzer bir saldırıya uğrayabiliriz endişesi içindeydik. Onun için de belli bir yaşamımız vardı ama terörist saldırısına uğrayabiliriz derken terörist ilan edilip Silivri'ye konduk" dedi.

Balbay, Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen CHP Sivas İl Başkanlığı'nın Olağan Kongresi'ne katıldı. Balbay burada yaptığı konuşmada, "Benim mücadelem Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği sırasında yaptığım mücadeledir. Çünkü Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmak benim için aynı zamanda bir tercihti. Devamında Uğur Mumcu'yu, Ahmet Taner Kışlalı'yı elleriyle toprağa vermiş bir kişi olarak biz de benzer bir saldırıya uğrayabiliriz endişesi içindeydik. Onun içinde belli bir yaşamımız vardı ama terörist saldırısına uğrayabiliriz derken terörist ilan edilip Silivri'ye konduk. O sürecin devamında yıllarca Cumhuriyet Gazetesi'nde verdiğimiz mücadelede Türkiye'nin sorunlarını yazan Mustafa Balbay olarak hapse girmiştim. Ama artık gelinen noktada çözüm üretmek, çözmek için çaba harcamak gerekiyordu. Bu anlamda elimi, gövdemi her şekilde taşın altına koyup Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten, çözmeye talip bir Mustafa Ali Balbay olarak karşınızdayım" diye konuştu.

CHP'de gerçekleşecek olan kurultay sürecine değinen Balbay, şunları kaydetti:

"Kurultayın şimdi doğal süreci devam ediyor. Kurultaya kadar düşüncelerimizi söyleyeceğiz. Partinin üst yönetimine aday olacağız. Kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış bize yakışır. Benim derdim, kaygım genel merkezin yenilenmesi, genel başkanın yenilenmesi tartışmasından çok ötedir. Her şeyden önce Cumhuriyet'in birinci yüzyılında biz vardık. Ben daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. 2023'e gidiyoruz 100. yıl, 2123 cumhuriyetin 2. yüzyılında da biz olalım diyorum. Böylesine büyük laflar ediyorum. 2. yüzyıla yürürken hep birlikte CHP'nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım."

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim