• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu. Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP Adana İl Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi, CHP İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katılımıyla saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP'de görev almak isteyen gençlerin heyecanının mutluluk verici olduğunu belirten CHP Adana İl Başkanı Barut, Adana'nın demokrasinin, özgürlüğün kenti olduğunu vurguladı. Barut, "Adana şairlerin, yazarların, ozanların kentidir. Adana aynı zamanda da sosyal demokratların kalesidir. Bizim de sosyal demokratların kalesinden beslenmemiz için gençliğe ihtiyacımız var. Bize düşen onların işine karışmak değil büyükleri olarak onlara yardımcı olmaktır." dedi.

Gençlerin arasında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, gençlik kollarının sadece broşür dağıtan, afiş asan kişiler olmaması gerektiğini vurguladı. "Bu aslında bizim hatamız" diyen Tümer, "Gençlik kolları bu yaşamın bir süreci. Bize düşen sizlerin daha çağdaş, daha aydın, daha etkin, bilimsel, sanata eğitime, felsefeye açık bir şekilde yetişmeniz için imkan yaratmak. Yarının temsilcileri olmanız için ya da sizden sonra gelecek kuşaklara bir merdiven olabilmeniz için kendinizi donatmanız eğitmeniz gerekiyor. CHP'de sadece üye olduğumuz noktada kalmayalım. Kitap okuyalım, felsefeyle ilgilenelim. İnsanların sorunlarıyla toplumla ilgilenelim ve kendimizi geliştirelim" şeklinde konuştu.

Divan Başkanlığını Selçuk Esmen'in yaptığı, Mete Çelebi, Alaattin Solmaz ve İlksen Bakır'ın listelerinin yarıştığı kongrede 306 delegeden 242'si oy kullandı. Gençlik Kolları İl Başkanlığını 122 oy alan Alaattin Solmaz kazanırken, İlksen Bakır'ın listesi 112, Mete Çelebi'nin listesi ise 8 oy aldı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Alaattin Solmaz oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim