• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP İl Başkanı Yüksel: Gücümüzü AKP'den kurtulmak için kullanalım

CHP İl Başkanı Yüksel: Gücümüzü AKP'den kurtulmak için kullanalım
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 35. olağan kurultayda parti meclisi seçimlerinden sonra bazı milletvekillerinin medyada yer alan değerlendirmeleri...

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, 35. olağan kurultayda parti meclisi seçimlerinden sonra bazı milletvekillerinin medyada yer alan değerlendirmeleri üzerine bir açıklama yaptı. Yüksel, "Atatürk değerlerinin gerçek düşmanı ve ülkeyi kan gölüne çeviren, AKP iktidarıdır. Gücümüzü, bu iktidardan kurtulmak için kullanmalıyız." dedi.

CHP İl Başkanı Yüksel, farklı değerlendirmeleri ve partiye eleştirileriyle basında öne çıkan İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Aytun Çıray'a cevap verdi. Yüksel, "Daha il başkanı olur olmaz, hem vekillerimiz hem ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla yaptığım toplantılarda, partimizi ve birbirimizi kamuoyu ve basın önünde eleştirmeyelim, anlaşamadığımız yerler olabilir ama kendi aramızda konuşabilmeyi, partimize zarar vermemeyi öğrenmiş olmalıyız demiştim. Umuyorum ki yapmak zorunda bırakıldığım ve istemeden yaptığım bu açıklamadan sonra bir kez daha bu duruma mecbur bırakılmam." şeklinde konuştu.

Alaattin Yüksel, Milletvekili Bayır'ın, "Yüksel sınıfta kaldı, artık İzmir'de rahat çalışamayacak.", Milletvekili Çıray'ın ise, "Meclis(teki odalarından Atatürk resmini indirenlere hak ettikleri şekilde davrandım. İşte bu nedenle de parti meclisine girmedim." açıklamaları üzerine şunları söyledi: "Ankara'da kturultaydan önce kurultay delegelerimiz ve ilçe başkanlarımızla ayrı ayrı iki toplantı yaparak aday olmak isteyenleri, aday olanlar arasından kimlerin isminin bildirilmesini istediklerini direkt olarak İzmir örgütüne sordum. Örgütten çıkan sonuca göre örgütün istediği isimleri listeye önerdik. Gerçekten söylediyse Sayın Tacettin Bayır'ın bana yönelik, "Grupçu anlayışla isim önerdi." demesi, çok üzücü ve anlamsızdır. Açık bir şekilde yaptığımız toplantılarda kendisi de bulunmuştur. Şahsımın değil, İzmir örgütünün önerisiyle çıkan isimler, PM ve YDK'ya önerilmiştir. Listede seçim sonuçları da ortadadır. Kimin, İzmir sandığından ne kadar oy aldığı da bellidir. Keşke elimde olsaydı da tüm adayları, isteyen tüm vekilleri PM'ye sokabilseydik ancak bu karar, sadece benim verdiğim bir karar değildi. Sayın Bayır'ın da bunu çok iyi bildiğini biliyorum. Keşke partimizi basında eleştirmeden ve genel başkanımızın listesine yorum yapmadan bizlerle konuşmayı deneseydi. Ayrıca Sayın Bayır'ın, il başkanlığında rahat çalışamayacağıma ilişkin değerlendirmesine, kendisi de il başkanlığı yapmış birisi olduğu için daha da üzüldüm. İl başkanlığı, kurumsal bir görevdir ve temsil edilen kurum CHP'dir, yani benim rahat çalışamamam partimizin, CHP'nin rahat çalışamaması demektir. Tacettin Bey'in böyle bir arzusu olduğunu düşünemiyorum bile. Ben yine bu sözlerin, basına farklı yansıtılmış olabileceğini diliyorum. Sayın Bayır, bu konudaki samimi düşüncelerini eminim ki benimle paylaşacaktır. Olması gereken de sadece benimle paylaşmasıydı diye düşünüyorum."

CHP İl Başkanı Yüksel, Milletvekili Çıray'ın, PM tartışmalarına Atatürk üzerinden cevap vermesini de yersiz ve yanlış olduğunu belirtti: "Parti içinde kendi aramızda konuşarak halledemeyeceğimiz hiçbir konunun olmadığını düşünüyorum. Bu açıklamaları yapmak zorunda kalmış olmaktan, gerçekten üzülüyorum. Yapılan kurultayımızdan sonra İzmir ilk defa genel merkezde bu kadar yüksek oranda temsil ediliyor. Şimdi amacımız, İzmir'in yaşadığı CHP iktidarını tüm Türkiye'de hakim kılmak. Savaşın, ayrışmanın, yokluğun ve yolsuzluğun olmadığı, insanlarımızın özgürlüğü ve adaleti sonuna kadar yaşadığı bir Türkiye inşa etmektir."

'GENEL BAŞKANIMIZIN SÖZÜ BİZİM SÖZÜMÜZÜDÜR'x

İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kurultayda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediklerine AKP'den gelen tepkilere de değindi: "AKP'liler, kendilerinin korkusuzca ve gerçeklerin dile getirilerek eleştirilmesine alışkın değiller. Herkesin bildiği ama dile getirmeye sadece genel başkanımızın cesaret ettiği eleştirilerden sonra bocalamaları ve tam bir, "padişahım çok yaşa" anlayışıyla kendilerini Cumhurbaşkanı'na beğendirme çabaları normaldir ancak bizim genel başkanımıza, kendi akıllarının yettiğince manasız yakıştırmalarla söz söylemeleri gerçeği değiştirmez. Gerçek şudur ki o lafları söyleyenler ve önlerinde diz çöktükleri haramzadeler haramla, yolsuzlukla, din sömürüsüyle, baskı ve zorbalıkla o makamlarda oturmaktadır. Bu gerçekle yaşamayı artık öğrendiklerini umuyorum. Tüm CHP'liler ve bu ülkenin dürüst, namuslu insanları, genel başkanımızın sözlerinin altına imza atar diye düşünüyorum. Genel başkanımızın sözü, bizim sözümüzdür."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim