• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

CHP İl Başkanı Soylu: Yalnız bırakıldığım için aday olmuyorum

CHP İl Başkanı Soylu: Yalnız bırakıldığım için aday olmuyorum
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, hafta sonu yapılacak olan seçimde il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, hafta sonu yapılacak olan seçimde il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Soylu, aday olmamasına zor şartlarda yalnız bırakılmasını gerekçe gösterdi.

İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapan Soylu, seçimlerde tekrar aday olmayacağını belirtti. Soylu, şunları kaydetti: "Yaklaşık 1 senedir İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Bu dönem zarfında 2 genel seçim gördüm. Birçok sıkıntı yaşadım. Her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen, bu sınavları götürmeye layıkıyla yapmaya çalıştım. Yalnız kaldım. Belli etmedim, örgütlere moral vermeye çalıştım, yanlarında oldum. Önce örgüt dedim. Seçim arifesinde örgütleri dizayn etmeye kalkanların karşısında dik durdum müsaade etmedim. Buna o günkü İlçe Başkanlarım şahittir."

"Gönül isterdi ki, partiye emeği geçenler bir araya gelsinler, örgütün kucaklayacağı bir aday ve yönetimle seçimlere gidilsin." diyen İl Başkanı Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Ama hiçbir milletvekilimiz, eski il başkanlarımız, eski belediye başkanlarımızdan bu çabayı görmedim göremedim. Bütün bu söylediklerimizin ışığında 27 Aralık 2015 seçimlerinde İl Başkanlığı için aday olmayacağım. Bana bu konuda destek veren tüm arkadaşlarıma ve İlçe Başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bu çekilmem hiçbir adayın lehine değildir. İki adayda benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın adayıdır. Sayın Naci Altuncu ve Tufan Akçagöz'e Türkiye'nin gelecekteki zor günleri görerek aday oldukları için teşekkür ediyorum. Bu iki arkadaşın da CHP'yi benden iyi yönetip daha iyi yerlere getireceklerine inancım tamdır. Hiçbir adayımızın listesinde hiçbir şekilde yer almayacağımı buradan açıkça beyan ediyorum. Bugüne kadar ön seçim, delege seçimleri ve ilçe başkanları seçiminde koruduğum tarafsızlık ilkemi bu seçimde de koruyacağım."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim