• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

CHP İl Başkanı Kiraz’dan ‘Taşeron İşçilere Kadro’ Değerlendirmesi

CHP İl Başkanı Kiraz’dan ‘Taşeron İşçilere Kadro’ Değerlendirmesi
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hükumetin taşeron işçilere kadro müjdesini değerlendirerek, "Taşeronun adının özel sözleşmeli personel olarak...

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hükumetin taşeron işçilere kadro müjdesini değerlendirerek, "Taşeronun adının özel sözleşmeli personel olarak değiştirildiğini görüyoruz" dedi.

Partisinin Hekimhan İlçe Danışma toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Hükumetin taşeron işçileri kadroya alma uygulamasını değerlendiren Kiraz, "Bugün taşeron işçinin durumu tartışılıyorsa bu CHP sayesindedir. Yalnız taşeron işçiye kadro sözü Başbakan tarafından ortaya atılınca heyecan oluşturdu ancak bu da kısa sürdü. Sonradan ayrıntılarını öğrenince yine bir AKP klasiği ile karşılaştık" diye konuştu. Taşeron kavramının adının aslında değiştirildiğini savunan Kiraz, "Taşeronun adının özel sözleşmeli personel olarak değiştirildiğini görüyoruz. Şimdi bir şeyin ismini değiştirmekle onun yapısını değiştiremezsiniz. Uygulamayı bizden aldılar, bizden örneklemeye çalıştılar ancak biraz ters ve yanlış anlamışlar gibi görünüyor. Bu şekilde bu uygulama işleyebilecek bir sistem değil. Pazarlamasını iyi yapıyorlar, herkesi kadroya alıyoruz diye hava atıyorlar ama bu havanın içinin boş bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Kiraz, Hükümetin 700 bin taşeron işçiyi kadroya alacağız söyleminin yanı sıra bir o kadar da mevsimlik ve geçici işçilerin bulunduğunu hatırlatarak, "Geçici işçiler kapsam dışı, şimdi belediyelerde, demiryolunda, sulama birliklerinde bir sürü kurumda binlerce geçici işçi var. "700 bin taşeron kadro vereceğiz" diyorsun ancak geride bu şekilde çalışan 700 bin geçici işçi de var. Bunları kapsam dışı bırakıyorsun, bu büyük bir adaletsizlik" diye konuştu. Bu durumu asla kabul etmediklerini belirten Kiraz, "Taşeron işçileri, "kadroya alacağız" diyorlar yani "sözleşmeli yapacağız" diyorlar. Sonra da "aynı maaşı" vereceğiz diyorlar. O zaman bunun statüsünün değişmesinin ne anlamı var. İşçi 1300 alıyorsa aynen devam edecek, bu maaşa. Bu da asla kabul edilebilir, bir şey değil. Taşeronu ortadan kaldırmak demek, işveren ile işçi arasındaki aracı şirketi ortadan kaldırmak demektir. Aradaki şirkete vereceğin parayı işçiye vermek demektir. Birde 3 yılda bir sözleşme yenilenecekse, iş güvencesinden bahsedilebilir mi? iş güvencesi yok, maaş artmıyor, mevsimlik işçiler kapsam dışı bırakılıyor. Birde en önemli nokta sınav yapılacak olması. 700 bin kişi alınacak deniliyor ilk başta 200 bin kişi ile başlanılacak alımlara. Ancak ilk kimler sınavda elenecek yada kimler kazandırılacaklar. Bunlar ciddi soru işaretleri uyandırıyor" dedi.

Taşeron işçilerin tartışılmasının CHP sayesinde olduğunu ifade eden Kiraz, "Özellikle CHP'nin seçim bildirgesindeki bir çok şeyi uygulamak zorunda kalacaklar. Bu tür düzenlemelerin CHP'nin girişimleri ile yapılmasından onur duyduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Kiraz’dan ‘Taşeron İşçilere Kadro’ Değerlendirmesi

CHP İl Başkanı Kiraz’dan ‘Taşeron İşçilere Kadro’ Değerlendirmesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim