• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

CHP İl Başkanı Kiraz’dan Ankara Saldırısına Tepki

CHP İl Başkanı Kiraz’dan Ankara Saldırısına Tepki
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin siyasi yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini...

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Ankara'da 37 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaya ilişkin siyasi yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

CHP İl Başkanı Kiraz, gazetecileri yaptığı açıklamada, 37 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı saldırıya tepki gösterdi. Ankara'da 5 ayda 3 büyük patlama olduğunu ifade eden Kiraz, terör olaylarının arttığı bir dönem yaşandığını dile getirdi. Türkiye'de çok uzun süredir terörden başka birşey konuşulmadığını vurgulayan Kiraz, "Sadece gündemimiz terör oluyor. Şehit cenazelerinin çok fazla geldiği bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'nin başkentinde 5 ayda 3 tane büyük patlama gerçekleşti. En son iki gün önce büyük bir patlama gerçekleşti. Uzun süredir Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir düşünceyi ifade etmeye çalışıyoruz, bir durumu tespiti ortaya koymaya çalışıyoruz. Özellikle çözüm sunan bir anlayışla hareket ediyoruz. Eğer bugün bu terör konusunda elimizden gelecek bir şey varsa ya da CHP'nin katkı sunacağı bir şey varsa elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu ifadelerde bulunduğumuzda iktidar partisi tarafından bir defans ile karşılaşıyoruz. Tabi şöyle bir durum da var. Uzun süredir ülke bir kaos ortamında. Bunun çözümü noktasında düşüncelerimizi samimi bir şekilde ortaya koyuyoruz. Son dönemde de samimi bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bu işin siyasi sorumluları kim ise gereğini yapmalıdır" diye konuştu.

Kiraz, "Suruç ile başlayan bugüne kadar devam eden yaklaşık 9-10 aydır süren ve Türkiye'nin her tarafında bombanın patlatılması ihtimali olan bir süreçten geçiyoruz. Başkentimizde 3 büyük bombalı saldırının olduğu dönemi yaşadık. Terör olaylarının arttığı bir dönemi yaşadık. Öncelikle her bomba patladığında mutlaka siyasiler, yetkililer sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. Biz gerçekten de barış, kardeşlik içinde bir Türkiye istiyoruz. Şu anda biz ülkenin yönetilemediğini düşünüyoruz. Türkiye iyi yönetilse bu tür katliamlar olmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim