• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP İl Başkanı Dinçel’den Vergili’ye Gönderme

CHP İl Başkanı Dinçel’den Vergili’ye Gönderme
CHP Karabük İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi eleştirerek, "Belediye Başkanı 7 yıldır kendisinin gitmediği ve halkın...

CHP Karabük İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi eleştirerek, "Belediye Başkanı 7 yıldır kendisinin gitmediği ve halkın gelemeyeceğini söyleyerek taşınmadığı yeni belediye binasının şimdi valiliğe verileceğini söylüyor. Sormazlar mı insana vatandaşlar gidemez diyerek taşınmadığın yeni belediye binasına valilik taşınınca nasıl gidilecek" diye tepki gösterdi.

Partisinin İl Başkanlığı binasında merkez İlçe Başkanı Osman Çelik ve İl yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, son günlerin en fazla tartışılan konularını ele alarak Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi eleştirdi.

Başkan Dinçel, 1999 yılında meydana gelen depremle birlikte Türkiye genelinde birçok binanın yıkıldığını ve bu depremden sonra yeni yapılacak inşaatlar için yeni yönetmelikler hazırlanarak Karabük'te de kamu binaları incelemeye alındığını söyledi.

Dinçel, " Valilik ve Adliye binaları da yaklaşık 10 yıl önce depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı ve 10 yıldır bu binalarla ilgili bir adım atılmadı. Ne hikmetse son günlerde bu binaların depreme dayanıksız olduğu birden insanların aklına geliverdi. Tabi bu tartışmalar ortaya çıkınca bizde konuyu bir araştıralım dedik. Baktık ki din üzerinden siyaset yapanlar bu binaların yerine cami tartışması çıkardılar. Biz söylersek din düşmanı, cami karşıtı oluyoruz. İnsanlar kendi arasında yanlışları konuşuyorlar ancak çıkıp bir şey söyleyemiyorlar. Biz hiç kimseden çekinmeden doğru olan her şeyi konuşuyoruz ve konuşmaya devam edeceğiz. Bir kentin en önemli binası Valilik binasıdır. Kente girdiğinizde sizi Valilik binası karşılar. Şimdi olması gereken şudur; valilik binası geçici olarak başka bir yere taşınır ve yine eski yerine kenti en iyi şekilde temsil edecek modern bir Valilik binası yapılır.

Sayın başkan, çürümeye terk edilen ve 7 yıldır kullanılmayan,virane,hurda haline gelen bu binayı neden siz kullanmadınız? Biz taşınırsak halk oraya nasıl gidecek diyerek taşınmadığınız binaya peki Valilik taşınınca nasıl gidecek halk. Bunun cevabını verebilir misiniz? Yeşil mahallede ki binaya ne kadar para harcanacak. Bedelini kim ödeyecek.Yapılan bir yatırım hiç bir şekilde tartışmaya açılmıyor.Bu kentin sivil toplum örgütleri var.Bu kentin ileri gelenleri var.Cami yapacaksak,ihtiyaç varsa gelin planlayıp hep birlikte yapalım. Karabük'te ortamı germeye gerek yok.Kimse,kimsenin ne kadar daha çok inançlı olduğunu bilemez" dedi.

KENT MEYDANI TAM BİR UCUBEDİR

Karabük bir Cumhuriyet kenti diyen Dinçel, "Karabük'ün girişine Cumhuriyet kenti diye yazdıran belediyedir. Bir kentin girişi meydanı o kenti temsil eder. Kent meydanında kentin simgeleri, sembolize eden bir şeylerle karşılaşırsınız. Kent meydanında bir Atatürk heykeli olur. Demir-Çelik fabrikalarının temelini atan bu şehri kuran İsmet İnönü'nün bir işareti olur. Bir büst olur. Emeği, alın terini hatırlatan, Demir Çeliği simgeleyen bir şeyler olur. Bunları var mı? Başkan Atatürk köşesi yapılacak diye söz vermemiş miydi? Bizim bildiğimiz cami ihtiyaca binaen yapılır. Din tacirliği için yapılmaz. Arada 100 metrelik bir Yenişehir camisi var. Kares AVM, Mako, Belediye altı ve şehrin her tarafında mescitler var.

Bu kentte yapılmış yürüyen merdivenler var ve şuan doğru düzgün çalışmıyor. Soruyorum size bu merdivenler biraz çalışsa bile sesten durabiliyor musunuz? Yenişehir merdivenlerine bakın. Üst geçit merdivenlerine bakın. Dolmuş durağının hali içler acısı. En ufak bir yağmurda su birikintileri oluşuyor. Kentin kullanımına sunulmuş bir Kent Meydanı yapıldı. Allah aşkına soruyorum size o meydanda halka hitap eden ne var. Kim kullanıyor orayı? Dünyanın hangi meydanında Lunapark var. Karabük'e gelen misafirler bana soruyor buraya ne yapılıyor diye. Bizde burası bitti kent meydanı yapıldı diyoruz şaşırıyorlar. Bizim bildiğimiz belediye başkanı insanların yaşamını kolaylaştırır.70 dönüm alanda bulunan bir alan maalesef ki vatandaşlarımızın kullanımına kapalı. Sayın başkan en son ne zaman gitmiş de bu meydanda insanlarla sohbet edebilmiş. Edemez çünkü insanlar oraya gitmiyor,gidemiyor. Battı-Çıktıyı yaparken kime sordunuz.Gördüğünüz gibi trafik sorunu ortada.Ana cadde de -Z- çiziyoruz.Bir tarafta Evkur binası diğer tarafta yeni binalar.Benim bildiğim belediye başkanları insanların yaşamlarını kolaylaştırır.Bizde bu tam tersi.Saat:14.00'ten sonra İstasyondan Valilik binasına kadar olan bölümde trafiğe bir bakın.Bu arayı ne kadar sürede gidiyorsunuz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim