• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes yargı eliyle bertaraf ediliyor

CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes yargı eliyle bertaraf ediliyor
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, AK Parti il yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmalarına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, AK Parti il yönetiminin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmalarına tepki gösterdi. Hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkesin yargı eliyle bertaraf edilmeye çalışıldığını belirten Biçki, "Hapis cezası ve müebbetler ile sindirilmeye çalışıldığı sadece bizlerin değil tüm dünyanın dikkatini çekmektedir." dedi.

Washington merkezli sivil toplum kuruluşu Freedom House'un senelik Dünya Özgürlük Raporu'nu yayınladığını hatırlatan CHP Balıkesir İl Başkanı Biçki, 195 ülkenin değerlendirildiği raporda 86 ülkenin özgür, 59 ülkenin kısmen özgür ve 50 ülkenin ise özgür değil olarak tanımlandığını söyledi. Rapora göre Türkiye'nin kısmen özgür ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen yıla göre sıralamada gerileyerek "özgür değil" sıfatına bir adım daha yaklaşmıştır. Bu gerilemenin sebebi ise muhalefetin sert hukuk yöntemleri ile bastırıldığı ve acımasız hukuk uygulamalarının artması olarak değerlendirilmiştir. Mevcut hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nı eleştiren, muhalefet eden, farklı düşünceleri dile getiren herkesin ve herkesimin, genç yaşlı, öğrenci emekçi, kadın erkek ayrılmadan yargı eli ile bertaraf edilmeye çalışıldığı, hapis cezası ve müebbetler ile sindirilmeye çalışıldığı sadece bizlerin değil tüm dünyanın dikkatini çekmektedir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan davaların bunun en net göstergesi olduğuna dikkat çeken Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef ilimizde, siyasi ikbal peşinde olan, kraldan çok kralcı olan saygıdeğer hemşehrilerimiz genel başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunarak akıllarınca durumdan vazife çıkartmışlardır. Toplumsal muhalefeti sindirme yoluna başaramayacaklarını bile bile bir kez daha başvurmuşlardır. Yaptıkları açıklamada diktatör tanımlaması için "Ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya gurupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan diktatör nitelendirmesinde bulunması" diyerek şu anda yaşadığımız durumla ne kadar çok örtüştüğünü ve Genel Başkanımızın açıklamasının gerçeği yansıttığını da dolaylı olarak onaylamış ve itiraf etmiş olmaktadırlar. Yaptıkları açıklamalarda, "Bu ifade sadece sayın cumhurbaşkanımıza değil verdikleri oylar ile onu bu makama layık gören milyonlarca vatandaşa yapılan hakarettir." demişlerdir. Gelecek kaygılısı keşke bu düşüncelerini Cumhurbaşkanı bebek katili terörist başına "sayın', şehitlerimize "kelle', vatandaşımıza "ananı da al git, artislik yapma'. "Niye kaçıyorsun İsrail dölü', "Gaavur İzmir" derken açıklayabilseydi. AKP İl Başkanı keşke Cumhurbaşkanı, kendilerinin de varlık sebebi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve kurtarıcısı büyük önder M.Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye "iki ayyaş" dediğinde suç duyurusnda bulunabilseydi. O zaman belki samimiyetine inanabilirdik."

CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes yargı eliyle bertaraf ediliyor

CHP İl Başkanı: Cumhurbaşkanı'nı eleştiren herkes yargı eliyle bertaraf ediliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim