• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

CHP İl Başkanı Barut: Tarımda kullanılan mazotun fiyatı düşürülmeli

CHP İl Başkanı Barut: Tarımda kullanılan mazotun fiyatı düşürülmeli
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yanlış politikalar nedeniyle zor durumda olan çiftçinin rahatlaması için tarımda kullanılan...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yanlış politikalar nedeniyle zor durumda olan çiftçinin rahatlaması için tarımda kullanılan mazotun fiyatının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının CHP'nin toplum yararını önde tutan, akılcı "Yaşanacak Bir Türkiye" ile "Önce Türkiye" başlıklı seçim bildirgelerini referans almaya başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

CHP'nin tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülerek üretici üzerindeki yüklerin hafifletilmesi yönündeki vaatlerini örnek alan iktidarın, yemde yüzde 8, gübrede ise yüzde 18 olan KDV oranlarını yüzde 1'e indirdiğini anımsattı. Bunun yeterli olmadığının altını çizen Barut, en önemli girdi maliyeti olan mazotun da üreticiye düşük fiyatla verilmesi gerektiğini belirtip, iktidara çağrı yaptı. Barut, "Tarım ülkesi olmasına karşın, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle adeta yok olma noktasına getirilen Türkiye'nin içinde bulunduğu açmazdan çıkışı yine tarımsal üretimin desteklenmesi ve üretimin artırılmasıyla mümkündür. Çukurova Bölgesi'nde başta narenciye üreticisi olmak üzere tarla tarımında bin bir emekle ürün elde eden üretici çaresizliğe sürükleniyor." dedi.

ASGARİ ÜCRET DE CHP SAYESİNDE ARTTI

Asgari ücretin 1300 TL'ye çıkarılmasının da yine CHP'nin kamuoyunda kabul gören 1500 TL'lik asgari ücret vaadi sayesinde gerçekleştiğini dile getiren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, art arda yapılan zamların ise asgari ücrette yapılan artışa gölge düşürdüğünü kaydetti. Barut, "AKP iktidarı 1 Ocak'tan itibaren neredeyse tüm alanlarda hayata geçirdiği zamlarla asgari ücretliye verdiği zammın göstermelik olduğunu beyan etmiştir." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim