• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP Halk Ekmek Fırını Açılmasını İstedi

CHP Halk Ekmek Fırını Açılmasını İstedi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı Başkanı Sertan Ocakçı ekmeğe yapılan zamma tepki göstererek Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Teşkilatı Başkanı Sertan Ocakçı ekmeğe yapılan zamma tepki göstererek Kdz. Ereğli Belediyesi'nin halk ekmek fırını açmasını istedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, 250 gram ekmeğin 400 grama çıkarılıp fiyatının 2 TL'ye yükseltilmesine tepki gösterdi. Fırıncıların ekmeğe yaptıkları zammı "İnsafsızlık" olarak değerlendiren Ocakçı şunları söyledi; " Ekmek zammı konusunda bilmelilerdir ki; Ekmek bizim kültürümüzde Fakir doyurandır. Ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın, yeterli besini alamayan dar gelirli ailelerimizin çocuklarının yatağa tok girmelerini sağlar. Asgari ücretle geçinen insanımızın ve maddi sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veren birçok vatandaşımızın boğazına giren ekmeğe yapılan bu zam insafsızcadır, ekmeğini elinden almaktır. CHP İlçe örgütü olarak, Kdz. Ereğli'de sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Kdz. Ereğli Belediyesini vatandaşının ekmeğini koruması için göreve davet ediyoruz. Belediye bünyesinde açılacak Halk Ekmek Fırını için girişimlerini bir an önce yapmasını istiyoruz. 06.04.2016 Çarşamba günü yapılacak Belediye Meclis toplantısına CHP grubu olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi için önerge vererek tepkimizi meclise taşıyacağımızı ve Belediye bünyesinde Halk Ekmek Fırını hayata geçirilmesini talep edeceğiz. CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak, vatandaşımızın ekmeğine sahip çıkacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

CHP'li 14 meclis üyesinin Çarşamba günü yapılacak olan Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda ilçede halk ekmek fırını kurulması için önerge vereceği öğrenildi.

CHP Halk Ekmek Fırını Açılmasını İstedi

CHP Halk Ekmek Fırını Açılmasını İstedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim